Különleges ősmaradványok is lesznek a hétvégi Lelkes Ásványbörzén

Kultúra, 2024.04.09

Különleges ősmaradványok, előadások és gyerekprogramok is lesznek a Lelkes Ásványbörzén, amelyet a Lurdy Házban rendeznek meg péntektől vasárnapig.

Az előadások mellett kiállítások és gyerekfoglalkozások is várják a közönséget a különleges ásványok vására mellett - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvényen lesz kiállítás az év ásványának választott korundról, Kereszty Zsolt, a Magyar Meteoritikai Társaság elnöke előadást tart a Ribbeckben talált meteoritokról, lesz 3D barlangvetítés, a gyerekeket pedig aranymosással, kőszobrászattal, szerencsefa-készítéssel, homokképfestéssel, kreatív kézműves játszóházzal és kígyósimogatóval várják.

A gyertyakészítő és feketedió medálkészítő workshopok mellett idén is megrendezik a Mini GEO Napok szekciót, amelynek keretében interaktív földtudományos játszóházzal, a Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet ismeretterjesztő standdal, az SZTFH - Magyar Állami Földtani Intézetet az év ásványához és ősásványához kapcsolódó játékokkal, a Magyarhoni Földtani Társulat pedig rajzverseny pályázatuk díjkiosztójával és bemutatójával várja a gyerekeket.

Részletes program a rendezvény honlapján olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!