Kutatók éjszakája - Kibergazdaság és szállodai okosalkalmazások a BGE előadásain

Kultúra, 2018.09.26

A kibergazdaságról, az energiabiztonságról és a szállodai okosalkalmazásokról is tartanak gondolatébresztő és interaktív előadásokat a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) kutatói és oktatói pénteken, a Kutatók éjszakáján.

Az egyetemi kutatócsoportok tagjai elsősorban az alkalmazott tudományterületeket érintő kutatásokról beszélnek majd, így szó esik az alkoholos italok élettani hatásairól, táplálkozástani szerepeiről, a reklámok kreativitásáról és az irodák környezettani jellemzőiről is. A kutatók felfedik milyen kulturális utalások és nyelvi csemegék tanulhatók a népszerű popdalokból, de azt is, hogyan jelenik meg a hamisság a közösségi médiában - közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

A programok résztvevői megtudhatják továbbá, miért fontos a rágás, és hogy hol bomlik le a mindenki által kritikusnak tartott szénhidrát.

A mintegy húsz interaktív workshop és előadás mellett, az érdeklődők tesztelhetik tudásukat egy játékos szabadulószobában, részt vehetnek egy fizikai, biológiai, kémiai és táplálkozástani varázskísérletben, továbbá kipróbálhatnak robotokat és mesterséges-intelligencia programokat is.

Az egyetem az idei Kutatók éjszakáján arra kíván fókuszálni, hogy interaktív, látványos és élvezetes módon mutassa be az intézmény tudományos tevékenységét, ezzel is népszerűsítve a kutatói életpályát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!