Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat

Kultúra, 2024.03.04

Megújult a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázat: a hagyományos meseírás mellett már képregényekkel, stop motion kisfilmekkel és könyvajánló videókkal is lehet indulni április 12-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és a Móra Kiadó pályázatán - közölte a FSZEK hétfőn az MTI-vel.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó 19. alkalommal, megújítva hirdeti meg a Janikovszky Éva Történetmesélő Pályázatot, amelyre tavaly több mint 700 nevezés érkezett - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint hagyományos meseírás kategóriában a 7-9 éves, a 10-13 éves és 14-16 éves korosztály nevezhet. Minden jelentkező egy, maximum 15 ezer karakter terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.

Vizuális történetmesélés kategóriában legfeljebb 16 éves korig, egyénileg vagy csoportosan - maximum 3 fő - lehet a felhívásra jelentkezni.

Nevezni 6-24 kockából álló képregénnyel, egy 30-120 másodperc hosszú stop motion kisfilmmel, vagy egy 30-120 másodperc hosszú könyvtrailer videó benyújtásával lehet. Egyik kategóriában sincs tematikai megkötés, bármilyen témát választhatnak a pályázók.

Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet. Az elkészült meséket, történeteket vagy vizuális munkákat e-mailen lehet beküldeni a [email protected] címre - olvasható az összegzésben.

A pályázat beküldési határideje április 12. éjfél. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes díjátadóra május 31-én a FSZEK Központi Könyvtárának otthont adó budapesti Wenckheim Palotában kerül majd sor - írják.

A XIX. Janikovszky Éva Történetíró Pályázat védnökei Janikovszky János, a pályázatot támogató Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója - olvasható a közleményben.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.fszek.hu honlapon olvashatók - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!