Nemzetközi dizájnkonferenciát rendeznek Budapesten

Kultúra, 2024.04.30

P/References Of Design címmel nemzetközi dizájnkonferenciát rendez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) május 15. és 17. között Budapesten.

A konferencia résztvevői többek között az adatok, a gazdaság, a jóllét, az együttélés és a dizájn kapcsolatát vizsgálják majd plenáris és szekcióüléseken, kiállításokkal, bemutatókkal - közölte az egyetem kedden az MTI-vel.

A tanácskozás kilenc témafelvetése lehetőséget ad arra, hogy a stratégiai tervezés, a rendszergondolkodás, a közösségi tervezés, az emberi és gépi kreativitás, valamint a több-mint-emberi tervezés különböző aspektusaival foglalkozzanak az érdeklődők.

A szakmai program mintegy 140 előadást foglal magába, mindezt csaknem negyven workshop és több munkacsoport-találkozó egészíti ki. Kulturális események, gasztronómiai és közösségépítő programok is várják a konferencia látogatóit.

A MOME nemzetközi pályázaton vívta ki a jogot, hogy idén májusban a Cumulus konferencia szervezője és házigazdája legyen Budapesten.

A Cumulus világszervezete 66 ország 357 intézményét tömöríti, számos egyetemet és tudásközpontot tudhat a soraiban, ezzel az akadémiai terület legfontosabb szakmai hálózata. A szervezet tagjai évente több jelentős konferencián vehetnek részt, hiánypótló szakmai eseményeken, munkacsoportokon oszthatják meg egymással tudásukat, kutatási eredményeiket.

Minden évben két nagyobb konferenciát szerveznek, 2024-ben Budapest lesz a helyszíne a csúcstalálkozónak. Az ezt megelőző években többek között Antwerpen, Detroit, Peking, Szentpétervár és Róma adott otthont egy-egy tanácskozásnak.

Az eseményen többek között Robin Schuldenfrei a modern építészettörténet kutatója és a Courtauld Institute of Art, University of London munkatársa; Vladan Joler az Újvidéki Művészeti Akadémia Új Média Tanszékének professzora és a SHARE Lab társalapítója; valamint Eric Zimmerman játéktervező, az NYU Game Center professzora tart előadást.

Az eseményhez a virtuális térben is csatlakozhatnak a nézők.

A hagyománynak megfelelően házigazdaként a MOME is lehetőséget kap arra, hogy szakmai célkitűzéseit és az utóbbi évek legfontosabb eredményeit bemutassa a partnerintézmények képviselőinek és a szakma nemzetközi képviselőinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!