Összművészeti programokkal ünnepli a főváros az EU-csatlakozás 20. évfordulóját

Kultúra, 2024.04.17

Koncertekkel, utcazenével, sokszínű előadásokkal, családi programokkal, fényfestéssel és számtalan más programmal ünnepli Budapest az EU-csatlakozás 20. évfordulóját a Hello Európa Fesztivál keretében május 1. és 5. között, amelyhez szorosan kapcsolódnak a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai is.

A Hello Európa Fesztivál keretében a Szabadság hídon utcazenészek lépnek fel és tánc workshopokat szerveznek, a Bartók Béla Boulevard és az Eleven Tavasz projekt keretében pedig kortárs képzőművészek közösen alkotnak és töltik meg a tereket, kirakatokat installációikkal - közölte a sorozatot szervező Budapest Brand nZrt. szerdán az MTI-vel.

A Városháza díszudvarán a Light Art Museum Budapest készít fényinstallációt, a Szent Gellért és az Egyetem téren utcazenészek és DJ-k várják a közönséget, a Fővám téri Vásárcsarnok homlokzatára tervezett vetítést pedig az esti órákban lehet majd látni. A Cinema Mystica fényművészeti show a Ferenciek tere elfeledett aluljáróját kelti életre, a Móricz Zsigmond körtéren pedig LUGO graffiti installációja lesz látható.

Május elsején nosztalgiakoncerttel várják a közönséget a Városháza pop-up parkban: a 20 év 20 sláger koncerten az elmúlt két évtized 20 kedvenc slágerét adja elő Bocskor Bíborka, Freddie, a Hősök, Kállay-Saunders András, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel, Wolf Kati, Csorba Lóci, Szebényi Dániel, Szepesi Mátyás, Tanka Balázs és Varga Miklós. A koncert részeként elhangzik Beethoven Örömódája is a harmincfős Fővárosi Énekkar előadásában.

A Városháza parkban a fesztivál teljes ideje alatt családi és gyerekműsorok, mesekoncertek, táncelőadások, szabadtéri játékok, újrahasznosított játszótér, körhinta, kézműves foglalkozások és érzékenyítő programok lesznek.

Az április 29. és május 12. között zajló 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) színházi előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel és egyéb különleges produkciókkal várja a fővárosi, vidéki és külföldi közönséget, és számos programmal kapcsolódik az EU-csatlakozás 20. évfordulójához is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!