Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás hegedűművész

Kultúra, 2024.03.06

Alexander Lonquich zongoraművész és Nicolas Altsteadt csellóművész társaságában lép fel Kelemen Barnabás hegedűművész március 13-án Rómában, 15-én pedig Amszterdamban.

Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézik, a közös koncertsorozat decemberben kezdődött és az amszterdami Concertgebouw-ban zárul március 15-én. A Kossuth-díjas hegedűművész Trento, Vicenza, Milano és Groeningen után a római Santa Ceciliában Brahms három trióját játssza a kiváló művészekből álló nemzetközi formációban.

Kiemelik, hogy Kelemen Barnabás a római koncertet megelőzően Firenzében, a Scuola Musica Fiesoleban tart nemzetközi mesterkurzust, ahol 2021 óta rendszeresen tanít vendégprofesszorként.

"Alexander Lonquich és Nicolas Altstaedt hosszú évek óta kamarapartnereim, próbáink mindig magas hőfokon, nagy intenzitással zajlanak. Különlegesen érzékeny művészek, akik minden alkalommal maximális felkészültséggel lépnek a színpadra, ez pedig garancia arra, hogy a koncert katartikus zenei élmény legyen. Számos hanglemez őrzi közös zenélésünk lenyomatát, különösen szívesen emlékszem vissza a Grammy-díjat nyert Bartók Zongoraötös és a Dvorak Dumky Trió felvételeire" - idézi a közlemény Kelemen Barnabás szavait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!