Rövidfilmversenyt hirdetnek diákoknak az emberi jogok témában

Kultúra, 2024.05.02

Az ENSZ bécsi Információs Szolgálata Rajtunk múlik a jövő címmel diákoknak szóló rövidfilmversenyt hirdetett: olyan alkotásokat várnak, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet egyedül vagy osztályával közösen. A rövidfilmek hossza legfeljebb három perc lehet, egyéb megkötés nincs. A versenyre szeptember 20-ig lehet jelentkezni a [email protected] e-mail címen keresztül.

A versenyt a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén, valamint a török iskolákkal együttműködésben hirdeti meg - áll a közleményben.

A verseny idei témája: Béke - Tisztelet - Erőszakmentes kommunikáció.

A verseny célja, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz az emberi jogokat és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikkét, és lehetőséget biztosítson a diákok számára, hogy észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban. A beérkezett filmeket nemzetközi zsűri értékeli. A díjazott rövidfilmet december 4-én mutatják be a Bécsi Városházán a this human world nemzetközi filmfesztivál keretében.

A versenyt nemzetközi szinten az ENSZ partnerszervezetei népszerűsítik, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban pedig a helyi oktatási intézmények is meghirdetik - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!