Szent György-napi sokadalom és kézműves vásár szombaton Óbudán

Kultúra, 2024.04.25

Egész napos, ingyenes programokkal, koncertekkel, színpadi produkciókkal, bábjátékokkal és táncházzal is várja a közönséget szombaton az óbudai Fő téren és a Zichy-kastély kertjében a Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és művészeti találkozó.

Az Óbudai Waldorf Iskola immár 27. alkalommal szervezi meg Szent György-napi programját. Az eseményen az ország számos Waldorf művészeti csoportja, intézménye képviselteti magát, hogy zenével, tánccal, kézműves kirakodóvásárral és az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendezvényen a Szent György-nap kulturális hagyományait megidéző, hagyományéltető művészeti programok, játékok, koncertek, színházi előadások, a Szent György-legenda bemutatása, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, pedagógiai műhely és számos Waldorf művészeti produkció várja a közönséget.

A programok este tíz óráig tartanak két színpadon. A kézműves és gasztronómiai vásár csaknem 100 kiállítóval és mesterség-bemutatókkal várja a látogatókat 19 óráig.

Délelőtt 10 óra 30 perckor a Lányi György vezette Magonc együttes Együtt című koncertje nyitja meg a Szentlélek téren a nagyszínpadi programok sorát. Délben fellép a HolddalaNap Zenekar, majd az Óbudai Waldorf Iskola zeneiskolájának koncertje és a tanárok fellépése színesíti a programot. Kora este Józsa Tamás és tanítványai lépnek színpadra, majd a diákok zenekarai hallhatók 22 óráig.

A Fő téren 9 óra 30 perckor Szent György-napi mulatságok a középkori Óbudán címmel az Óbudai Múzeum programja veszi kezdetét, amelyben a Szent György Lovagrend bemutatói és régizenei koncertek is helyet kaptak.

A programok között Vitéz László vásári bábjáték, reneszánsztánc-bemutató is megtalálható, továbbá tárlatvezetést tartanak az Óbudai Múzeum középkori kiállításában. Délután 16 óra 30 perckor látható a Szent György és a sárkány című óriásbábos vásári játék az iskola tanárainak és diákjainak előadásában.

Az Esernyős rendezvénytermében drámajáték, kerekasztal-beszélgetés és filmvetítés, a Vasmacska kávézóban kiállítás és táncház várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés díjtalan. A programokról további információ a https://szentgyorgynapivasar.hu/ és a https://www.facebook.com/tavaszunnep oldalon érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!