Szent György-napi sokadalom Óbudán

Kultúra, 2018.04.18

Színpadi produkciók és koncertek is várják a közönséget szombaton Óbudán, a Szent György-napi sokadalom és kézműves vásár forgatagában, az Óbudai Waldorf Iskola művészeti fesztiválján.

Idén is megrendezi az Óbudai Waldorf Iskola szokásos Szent György-napi programját a Fő téren, ahol az ország számos Waldorf művészeti csoportja, intézménye képviselteti magát, hogy zenével, tánccal, kézműves kirakodóvásárral és az óriás sárkány "legyőzésével" köszöntse a tavaszt - írják a szervezők az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményben.

Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások szórakoztatják a közönséget, amely csaknem 70 iparművész, népművész portékái között válogathat.

Mivel az óbudai iskola ebben az évben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, az idei program számos különleges produkciót is tartogat a családok számára.

A napot a Magonc zenekar 70 gyereket számláló tavaszköszöntő koncertje indítja, a kisgyermekeseket Mesekuckó, a Bailavidrum meseösvény, a Szent György-nap kulturális hagyományait megidéző kézműves játszóház, valamint kiállítások és forgó kosaras körhinta várja.

Az Óbudai Waldorf Gimnázium szólóestje után a Fő téren Szent György legendáját elevenítik fel, amelyben a vitéz legyőzi a csaknem 15 méter hosszúságú sárkánykígyót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!