Tárlatvezetés és szakmai beszélgetés Pál András színművésszel

Kultúra, 2024.03.31

Tárlatvezetésre és szakmai beszélgetésre várják az érdeklődőket Pál András színművésszel április 4-én az Eötvös10 Pince Galériába, Csoszó Gabriella és a Radnóti Színház Elég című kiállítására, amelyen 18 színész által képviselt, társadalmi ügyeket bemutató fotók láthatók.

A kiállításhoz kapcsolódóan Pál András csütörtökön 17 órakor tart tárlatvezetést, majd meghívott szakemberekkel beszélget a roma felzárkóztatásról és tehetséggondozásról - áll a Radnóti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pál Andrással, Szénási Szilviával, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány vezetőjével és Balogh Rodrigóval, a Független Színház Magyarország társulat vezetőjével Müllner András, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karámak egyetemi docense beszélget.

Az április 28-ig látható kiállítás alapját a színház előző évadban indult, majd idén az újonnan érkezett tagokkal kiegészült 14+2 ügy kampánya adja.

A Radnóti Színház kampányában minden színész választott egy fontosnak tartott társadalmi problémát, ügyet, amely mellett kiáll. A következő hetekben szakmai beszélgetéseket és színész-tárlatvezetéseket tartanak.

Pál András a roma felzárkóztatást és tehetséggondozást állította fókuszba. A közleményben a színészt idézik, aki kiemelte: a roma fiatalok közül sokan elkallódnak, a tehetségesek is. "Amíg intézményi szinten nem történik változás, addig a rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő civil szervezetek és az ügy mellett elkötelezett magánemberek próbálnak némi javulást elérni" - mondta.

Felidézte, hogy korábban drámafoglalkozásokat tartott baranyai és somogyi falvakban. Ekkortájt ismerte meg Nyári Oszkárt, a Karaván Színház alapítóját, később a színház szervezésében tartott táborokban is részt vett. "Ennek már tizenöt-húsz éve, tehát jó ideje rálátok a romafelzárkóztatás és tehetséggondozás témakörére. Nem vagyok szakavatott, de látom, hogy óriási társadalmi foghíjról beszélünk" - mondta a művész.

A kiállításon április 8-án Csoszó Gabriella, április 16-án Kováts Adél tart tárlatvezetést. Április 10-én az akadálymentességről, 16-án pedig az oktatás helyzetéről beszélgetnek.

A 110 fotót bemutató tárlatról és a programokról a színház honlapján, a https://radnotiszinhaz.hu/hirek/ oldalon található további információ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!