Társasjátékokkal és épületbejárással várja a közönséget szombaton az OSZK

Kultúra, 2024.05.06

Társasjátékokkal, épületbejárással és raktársétával, valamint kiállításokkal is várja a látogatókat szombaton az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

A családok nemzetközi napjához kapcsolódó nyílt napon a Széchényi-kód szabadulószobában a felnőttek és a nagyobb gyerekek csapatot alkotva rejtélyeket kutathatnak korabeli források segítségével. A játszóházban ügyességi, nyelvi és irodalmi társasjátékokkal, kvízzel, corvinaminta ihlette, arab ornamentikát idéző és fraktálszerű kirakókkal és jelvénykészítéssel készülnek a szervezők - áll az intézmény hétfői közleményében.

A könyvtári sétán megismerhető lesz az épület története és az eredeti királyi palota egy-egy része, valamint a könyvtár egyik toronyraktára is, ahol a séta vezetői megmutatják az intézmény néhány féltve őrzött kincsét is.

Megtekinthető lesz továbbá Az idő arcai című kiállítás, amely a gyerekek számára is élvezhetően, kalendáriumok, krónikák, képeslapok és fényképek mellett kézzel fogható és digitális különlegességek segítségével mutatja be az ünnepeket és az emberiség időhöz való viszonyát. A magyar portréfényképezés kezdetei az 1840-50-es években című időszaki tárlaton különleges technikájú fotográfiákat lehet megtekinteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!