Új stúdiókomplexumot hoz létre Liverpoolban a Twickenham filmstúdió

Kultúra, 2018.06.07

Új stúdiókomplexumot hoz létre Liverpoolban a több mint százéves Twickenham stúdió, amely délnyugat-londoni telephelyén már nem képes kiszolgálni a televízió- és filmipar egyre növekvő igényeit.

Az évekkel ezelőtt még bezárásra ítélt, majd csődtől megmentett és újra felvirágoztatott Twickenham egy brit kiskereskedelmi áruházlánc egykori liverpooli központjának az 1930-as években art deco stílusban készült épületét vásárolta meg.

Maria Walker, a stúdió illetékese szerint az épület "jól használható" nagy amerikai filmek készítésére, csakúgy mint televíziós show-műsorokhoz.

Az Egyesült Királyságban virágzik a filmipar, egyre több külföldi produkciót forgatnak, a külföldi stábok 2017-ben 1,7 milliárd fontot költöttek a szigetországban, ez mintegy kétszerese a négy évvel korábbi összegnek.

Számos filmet, mint a Legendás állatok és megfigyelésük vagy a Birmingham bandája című sorozatot Liverpool utcáin forgatták.

Maria Walker szerint a liverpooli épület hasonlít a Los Angeles-i híres stúdiók épületeire. "Tulajdonképpen olyan, mint egy hollywoodi stúdió. Ugyanazt a hangulatot árasztja" - mondta a BBC Newsnak.

A jövőben már teljesen Liverpoolban készülhetnek az olyan alkotások, mint a Meryl Streep és Hugh Grant főszereplésével készült, Oscar-díjra jelölt Florence - A tökéletlen hang című film, amelyet részben a Twickenham stúdióban forgattak, a külső helyszíneket pedig Liverpoolban vették fel.

"Jól használható a nagy amerikai filmekhez. Nem volt már kapacitásunk, hogy nagyobb díszleteket felépítsünk Twickenhamban. Liverpoolban pedig van hely" - tette hozzá Maria Walker.

2012-ben még bezárásra ítélték a Twickenhamet, mert az előző három évben nagy veszteséget könyvelt el, de megmenekült a csődtől. Az 1913-ban megnyílt stúdióban olyan legendás filmeket forgattak, mint a Help és az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-film, vagy Roman Polanski Iszonyat és Michael Caine Alfie - Szívtelen szívtipró című produkciója, Spielberg a Hadak útján című Oscar-jelölt filmje vagy Phyllida Lloyd A Vaslady című drámája.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!