Új vetítéssorozat indul Celluloid Nights címmel az Uránia moziban

Kultúra, 2024.04.06

A Cinema Niche szervezésében új vetítéssorozat indul Celluloid Nights címmel május 5-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol 35 milliméteres filmszalagról láthatják a filmeket a nézők.

A Celluloid Nights vetítéssorozata Terrence Malick Az őrület határán című háborús eposzával veszi kezdetét - tájékoztatta az Uránia Nemzeti Filmszínház az MTI-t.

Az őrület határán egy traumatikus, vizuálisan lenyűgöző utazás az emberi lélek rejtelmeibe. Terrence Malick 1998-as filmjében a kor szinte összes jelentős színésze szerepel többek között Sean Penn, John Travolta, Jim Caviezel, Nick Nolte, Elias Koteas és Woody Harrelson. "A háborúellenes háborús filmben" a rendező James Jones, a guadalcanali konfliktusról szóló regényét adaptálta filmre.

A sorozatban szerepel még egyebek mellett egy 1969-es amerikai filmdráma és amerikai zenés tinivígjáték is.

A tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy a filmvetítés élménye celluloidról egészen más. "A Celluloid Nights küldetése újraéleszteni azt a megismételhetetlen élményt, ahogyan kedvenc filmjeinket 35 milliméteres filmszalagról élhetjük át" - írták a tájékoztatóban.

A vetítéssorozat állandó házigazdája Dezső Bálint, a Cinema Niche csapat tagja lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!