Videóversenyt hirdet fiataloknak a Cinemira ifjúsági filmfesztivál

Kultúra, 2024.04.25

Videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál.

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál közösen videóversenyt hirdet, amelyre maximum másfél perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A jelentkezők bármilyen műfajban - kisfilm, videóklip, animáció - alkothatnak. Fontos, hogy a filmek egyediek, személyesek legyenek, szerepeljenek benne az alkotó gondolatai és érzései.

A Boldogság és Kalandozások a LEGO galaxisban szekcióban Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin a MOME-ról, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező értékeli majd a beérkezett pályaműveket. A Mobilbalatonos kisfilmeknél Mészáros Blanka színművész, Csáki László és Breier Ádám rendezők választják majd ki a legjobbakat.

A versenyre jelentkezni május 20-ig lehet a [email protected] e-mail címen. A győztesek LEGO készleteket, koncertjegyeket, VIP belépőket nyerhetnek a STRAND fesztiválra, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 14-én nagyvásznon vetítik le a Magyar Mozgókép Fesztiválon - áll az összegzésben.

A versenyről bővebb információ a https://www.cinemira.hu oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!