Világhírű előadók a West End legjobb újoncának járó díj idei jelöltjei között

Kultúra, 2018.08.16

Világhírű előadók szerepelnek a londoni West End legjobb újoncának járó díj idei jelöltjei között, mások mellett Bryan Cranston.

A The Stage csütörtökön jelentette be az elmúlt egy évben játszott darabok feltörekvő alkotóinak odaítélt díjának jelöltjeit. Az 1880-ban alapított brit színházi hetilapé az egyetlen színház elismerés Nagy-Britanniában, amellyel a debütáló teljesítményeket jutalmazzák, szerte az országban.

A díjat, amelyet tavaly adtak át először, kilenc kategóriában osztják ki. Díjazzák a legjobb színészeket és színésznőket a szöveges és a zenés darabokban, a legjobb rendezőt, a legjobb dizájnert, a legjobb írót, a legjobb zeneszerzőt, valamint kilencedikként a legjobb újoncot a West Enden.

Utóbbi kategóriában olyan színészek is szerepelhetnek, akik máshol már letették a névjegyüket, a West Enden azonban először léptek fel. Közönségszavazás dönt, a díjat szeptember 23-án adják át Londonban. A Breaking Bad - Totál szívás című sorozatból és több nagysikerű filmből ismert Bryan Cranston mellett a jelöltek között van Aidan Turner és Kelli O'Hara is.

Cranstont a Hálózat című négyszeres Oscar-díjas filmklasszikus színpadi változatának főszereplőjeként, Aiden Turnert pedig a Liutenant of Inishmore című fekete komédiában nyújtott alakításáért jelölték. A Hobbit-filmek és a Poldark című sorozat révén ismert színész még a brit fennhatóság ellen küzdő Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) észak-írországi katolikus milícia számára is radikális terroristát alakít a '90-es években játszódó darabban. Kelli O'Hara, a Broadway egyik legnagyobb csillaga és a New York-i Metropolitan Opera rendszeres fellépője az Anna és a király című musicalben játszott főszerepével érdemelte ki a jelölést. Ugyanezért a szerepért a Broadwayn megkapta a Tony-díjat.

Rajtuk kívül heten esélyesek még a The Stage elismerésére, köztük a Tony-jelölt Adrienne Warren, a Tina Turner életéről szóló musical főszereplője.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!