Ukrajnai háború - Ukrán betörési kísérlet visszaveréséről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Orosz-ukrán háború, 2024.03.12

Ukrán fegyveres betörési kísérletet akadályoztak meg a határon Belgorod és Kurszk megyében az orosz fegyveres erők - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint közép-európai idő szerint hajnali 1 órakor körül, polgári létesítmények intenzív lövetése után harckocsikkal és páncélozott harcjárművekkel támogatott "ukrán terrorista alakulatok" próbáltak meg egyszerre három irányból behatolni Oroszország területére a belgorodi régióban. Az orosz hadsereg és határőrizet a tájékoztatás értelmében valamennyi támadást visszaverte, majd légi-, rakéta- és tüzérségi csapásokat mért a "terroristákra", akik veszteségeket szenvedtek és visszaszorultak.

A moszkvai katonai tárca szerint az államhatárt a támadók nem sértették meg, és az ukrán oldalon lévő határterületen, Odnorobovka térségében mintegy 60 embert, Nyehotyejevka térségében három harckocsit és egy páncélozott személyszállítót, Szporagyjusino térségében pedig két harckocsit vesztettek.

Ezen kívül - közép-európai idő szerint 6 óra és 6 óra 25 perc között - a kurszki régióban lévő Tyotkino falu közelében négy ukrán diverzáns- és felderítő csoport betörését verték vissza. A "terroristák" a közlemény szerint itt is jelentős veszteségeket szenvedtek el.

Roman Sztarovojt, a régió kormányzója Telegram-csatornáján a minisztérium által kiadott tájékoztatást megelőzően azt írta, hogy Tyotkino községénél "egy diverzáns- és felderítő csoport megpróbált áttörni, tűzharc volt, de áttörés nem történt". A kormányzó szerint egy civil megsebesült, aki orvosi ellátásban részesült. A térségben rakétariadót rendeltek el.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte, hogy Grajvoron város környékét az ukrán fél tüzérségi tűz alá vette. Gladkov a védelmi minisztériumra hivatkozva elmondta, hogy a légvédelem lelőtte cseh Vampire sorozatvetők nyolc rakétáját és egy Tocska-U taktikai rakétát is megsemmisített. Grajvoronban 11 lakóház és öt személygépkocsi sérült meg.

Az ukrán hadsereg kedd reggel dróntámadást intézett öt orosz régió ellen. Az orosz védelmi minisztérium 25 pilóta nélküli repülőszerkezet lelövéséről tett bejelentést. Orjolban és Nyizsnyij Novgorodban olajipari létesítményekben tűz keletkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!