A klímatisztító kiválasztása nem egyszerű feladat

PR-cikkek , 2023.09.26

Az autónk külsejének és belsejének ápolása mindennapos feladat kell, hogy legyen.

BMW Érdemes rendszeresen ellenőrizni a jármű állapotát, ha problémát tapasztalunk, azt minél hamarabb ki kell javítani. Az egyik legjobb módszer, ha a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Kifejezetten fontos ez, ha a klíma tisztításáról van szó.

A klímatisztító fontos kiegészítő a mindennapokban

Ha megnézzük a Hungarolube segédanyagok kínálatát, akkor láthatjuk, hogy több klímatisztító, fékolaj, szélvédőmosó folyadék közül is válogathatunk.  

De mégis mire jó a klímatisztító, és miért olyan fontos használni? Az autó klímája szinte állandóan használatban van, pláne a nyári, meleg időszakban. Igaz ez a hideg, téli napokra is. Ahogy folyamatosan pörög a rendszer, a belsejében folyamatosan lerakódnak a szennyeződések, amelyek a külső térből érkeznek, majd kerülnek be a rendszerbe.

A szennyeződések között találhatunk baktériumokat, gombákat, port és más “finomságokat”, amelyek leterhelik a klímaberendezést, nehezebben fog működni, arról nem is beszélve, hogy akár a belső, utastérbe is bekerülhetnek. Ha a klíma hatékonysága csökken, akkor nem fogjuk tudni elérni a kívánt hőmérsékletet.  

A szennyeződések pedig további kellemetlenségeket okozhatnak: légúti megbetegedések, irritáció, de még allergiás reakció is előfordulhat a sofőr és az utasok körében. A kellemetlen szagokért is elsősorban ezek a lerakódások felelnek.  

Fontos a klímaberendezést rendszeresen takarítani, tisztítani, hogy hatékonyan megszabaduljunk a nem kívánatos gombáktól, baktériumoktól és más szennyeződésektől. A klímatisztító használata után a klíma teljesítménye is javulni fog, arról nem is beszélve, hogy kényelmesebb, komfortosabb lesz az utazás, és nem marad más, csak a kellemes illat.

A klímatisztító használata egyszerű

Természetesen az első lépés a kiegészítő esetében, hogy alaposan megvizsgáljuk a mellékelt leírást, hogy mégis hogyan kell használni. Fontos, hogy odafigyeljünk minden egyes lépésre, hogy ne okozzunk további kellemetlenségeket, és hatékonyan el tudjuk végezni a műveletet.  

Az első lépés, hogy leállítjuk a motort és az összes elektromos berendezést. Ezt követően használhatjuk a klímatisztítót, amit miután a rendszerbe juttattunk, várni kell legalább fél órát. A motor és az elektromos funkciók maradjanak kikapcsolva! Fél óra alatt a hab összeesik, és folyadék formájában távozik a rendszerből. Ha ez megvan, utána már használatba is vehetjük az autót.

Rendszeres takarítás a megfelelő állapotért

A klíma tisztítását rendszeresen el kell végezni, hogy a klímaberendezés mindig megfelelő állapotban maradjon, valamint a sofőr és az utasok utazása is kellemes legyen. Ha valamilyen nehézséget vélünk felfedezni a klíma működésében, akkor az első teendő mindig egy alapos takarítás legyen. A legjobb módszer az, ha ezt nem várjuk meg, hanem megpróbáljuk megelőzni a probléma kialakulását.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!