A kocsmakvíztől a különleges csapatépítő játékokig

PR-cikkek , 2024.01.22

A pub quiz, azaz kocsmakvíz hallatán valószínűleg hangos kiáltozásokra, kilöttyent sörre, lázas bekiabálásokra gondolunk, melynek nemcsak az italozás a lényege, hanem a közös játék öröme is.

Sör Ez a kocsmai vetélkedés a brit kultúra alapját jelenti, ha viszont szeretnénk egy kicsit más formában is megismerni, netán egybekötni a csapatépítéssel, vagy csak barátokkal szerveznénk egy nem mindennapi programot, érdemes továbbolvasni.

Hogyan fejlődött? Hol tartunk ma?

Egyesek úgy vélik, hogy az 1970-es években indultak az első kocsmai vetélkedők a Burns and Porter cég szervezésében, akiknek feltett szándéka volt, hogy ily módon még több vendéget csaljanak be a csehókba. Nem is kellett sok, csupán néhány év leforgása alatt igen népszerűvé váltak az efféle kvízek, 30-ról 10000-re nőtt a hetente részt vevő csapatok száma. Ebből is jól látszott, hogy az iszogatás mellett a vidám szórakozásra is bőven volt igény. Ami a kocsmakvízek eredetét illeti, máig nincs egyetértés abban, hogy ki is alkotta meg, hiszen egyesek szerint már az 1930-as években is lehettek ilyesfajta “programok”.  

Térjünk is rá a mai, modern kori vetélkedőkre, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy közelebb hozzanak barátokat, munkatársakat is. A Stepout games sörkóstoló játéka nagyszerű választás, hiszen ez esetben érzékszervi kérdésekről van szó, nem pedig sörtörténeti és műveltségi feladatokról. A játék során rengeteget megtudhatunk a különböző sörökről, ami pedig külön előny, hogy nincsen nyomás annak kapcsán, hogy esetleg nem vagyunk képben a sörfőzés vagy elmélet terén, hiszen csupán az érzékszerveinkre kell hagyatkoznunk. Milyen az íze, az állaga, a színe? De persze azok is játszhatnak, akik az ízlelőbimbóik helyett inkább csak a szemükre támaszkodnának.

Nem mindennapi program laza hangulatban

Ezeknek a játékoknak a legfőbb célja, hogy összehozza az embereket, akár a munkatársi kapcsolat erősítése, akár egy barátság elmélyítése vagy épp a családtagok önfeledt kikapcsolódása van tervben. Ha korábban problémát okozott, hogy valóban szórakoztató, izgalmas programokban vegyünk részt, a Stepout games játékai, kóstolói mindebben a segítségünkre lehetnek.  

Nem feltétlenül kell különleges alkalom ahhoz, hogy egy kicsit elengedjük magunkat, s egy jót szórakozzunk, az év bármely időszakában benevezhetünk egy sörkóstoló játékra, ahol még csak szakértőnek sem kell lenni a témában. Elegendő, ha jó kedvet és vidámságot viszünk magunkkal, no és persze legyünk résen, figyeljünk minden idegszálunkkal és érzékünkkel az észlelt illatokra, aromákra, ízekre, színre és állagra.  

Önfeledt céges csapatépítők

Manapság rengeteget fejlődött a világ, s miért épp a csapatépítés terén ragadnánk le a régmúltban? Egészen biztos, hogy a Stepout games egyedi fejlesztésű sörkóstolós játékát még hetek múlva is emlegetni fogják.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!