A laptop töltőn nem érdemes spórolni!

PR-cikkek , 2023.08.31

Ha egy új eszköz beszerzéséről van szó, akkor szinte már természetes, hogy azon az úton indulunk el, hogy az elérhető legolcsóbb terméket próbáljuk megtalálni.

Laptop töltő Néhány kiegészítő esetében ez még bölcs döntés is lehet, de a laptop töltőknél az olcsóság gyakran együtt jár a silány minőséggel.

Több a hátrány, mint az előny

Az olcsó töltők egyetlen előnye az, hogy kedvező a belépési költség. Ezzel be is fejeztük a pozitívumok felsorolását. Hátrányból viszont nincs hiány, sőt, hosszú távon még költségesebb is egy ilyet választani. Ezért is érdemes a Laptopszaki laptop töltő kínálatából válogatni, mivel ott garantáltan nem fogunk mellélőni.

Természetesen egy új töltő beszerzése nem egy olyan feladat, amit évente meg kell ismételnünk (legalábbis ideális esetben), hanem évekre keresünk megoldást, ha már a gyári kezdi magát megadni vagy megsérült használat közben. Érthető, hogy szeretnénk minél költséghatékonyabb módon megúszni a vásárlást, de több tényezőt is figyelembe kell venni. Függetlenül attól, hogy 50 vagy 500 ezer forintos laptopot használunk, mind a kettőre szeretnénk vigyázni. Egy olcsó termék azonban komoly károkat is okozhat a készülékben.

Papíron az olcsó változatok is ugyanazt tudják, mint a jobb minőségű töltők, viszont az anyaghasználat bőven hagy kívánnivalót maga után. Ezek három fő területet is befolyásolnak: az időtállóságot, a működésbiztonságot és az esztétikai célokat szolgáló tényezőket. Utóbbi alatt arra gondolunk, hogy egyszerűen annyira ronda, hogy még egy meetingen sem szívesen rakjuk ki az asztalra, próbáljuk inkább elrejteni, amikor csak lehetőség adódik rá.

Minőség és biztonság

Az olcsóság mögött gyakran rejlik az a “megoldás”, hogy a töltést vezérlő elektronikát kihagyják a töltőből. Ez komoly veszélyt jelent a laptop alaplapjára. Ha valami baj történik vele, a pótlása minimum 30-40 ezer forint, de ez az összeg akár lehet 150-200 ezer is. Így máris nem annyira csábító az, hogy egy silány töltővel “spóroljunk” 5 ezer forintot.

A gyatra anyaghasználat miatt zárlat- és tűzveszélyesek is lehetnek, hosszabb távon (de olykor röviden is) egyszerűen megbízhatatlanok. Ennek az az egyik oka, hogy a kábel szigetelése és forrasztása nagyon rossz minőségű, így a folyamatos használat mellett hamar elkezdik megadni magukat.

Nem kell a legdrágábbat választani

Természetesen nem azt mondjuk, hogy keressük meg azonnal a piacon a legdrágábbat, mivel az a legjobb megoldás. Azzal csak átesünk a ló túloldalára. Keressük az arany középutat, azon belül is keressünk olyat, ami a gyárival teljesen megegyezik (gyári töltő) vagy egy minőségi utángyártott változatot. Utóbbi esetében arra kell figyelni, hogy inkább a márkásabb verziókat válasszuk, mivel azok sokkal tovább bírják. Amit mindenképpen kerüljünk el, azok az univerzális töltők, mivel valójában egy készülék esetében sem állják meg igazán a helyüket.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!