A porlasztó felújításával kapcsolatos kérdések

PR-cikkek , 2024.01.18

Az elektromos cigaretta bonyolult eszköznek számít. Számtalan alkatrészből épül fel, amelyek fontosabbnál fontosabb szerepet töltenek be a mindennapokban. Az egyik ilyen a porlasztó, ami az egész gőzölést meghatározza. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy az alkatrész minél hosszabb élettartammal rendelkezzen.

Egyértelmű jelek utalnak arra, hogy eljött a felújítás ideje

Ha pedig már nem menthető az eszköz, akkor sem kell aggódni. Az új porlasztó beszerzése könnyen megoldható például a Liquid-Aroma.hu oldaláról. Több jel is utalhat arra, ha már az alkatrész kezd elhasználódni. Ilyen lehet például az is, ha a porlasztó szivárog és már nem tud megfelelő teljesítményt nyújtani a gőzölés során.

A szivárgásnak több oka is lehet: a vatta beakadt, probléma van a tömítéssel, de a tartályban található túl sok liquid is fennakadásokat okozhat. A porlasztó elhasználódását le lehet lassítani, ha helyesen használjuk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hosszabb legyen az élettartama. Az egyik legfontosabb teendő, hogy kiemelten figyelünk a tömítésekre. A túltöltést is érdemes elkerülni, mivel az az egész porlasztó működését akadályozni fogja.  

Az sem mindegy, hogy milyen PG-VG aránnyal dolgozunk, mivel még ez is hatással van az alkatrész elhasználódására. Érdemes mindig pont annyi liquidet tölteni a tartályba, amennyi a megengedett és szükséges. Nem érdemes ezzel kísérletezni, mivel az az eszköz élettartamát fogja lerövidíteni. Arról nem is beszélve, hogyha a porlasztóval valami probléma van, akkor az az egész gőzölési élményt negatívan fogja befolyásolni. Kevesebb gőz, megváltozik a liquid íze, de még égett ízt is érezhetünk a szánkban szélsőséges esetben.

A megoldás nagyon egyszerű

Természetesen, ha már nem tudunk mást tenni, akkor jöhet az új porlasztó beszerzése, amit percek alatt meg tudunk tenni a megfelelő weboldalon. A meglévő eszköz elhasználódását is lelassíthatjuk azzal, ha rendszeresen tisztítjuk. Minden nap végén érdemes levenni a porlasztót, egy fülpiszkálóval egyszerűen eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

Akár pár naponta tarthatunk egy nagy tisztítást is, ahol egyszerre több porlasztót vetünk alá a műveletnek. Ezzel akár bő egy-két héttel is meghosszabbíthatjuk az alkatrészek életét.

Érezni fogjuk, ha már cserélni kell

A gőzölés alkalmával tudni fogjuk, hogy még megmenthető-e a porlasztó vagy sem. Ha már égett ízt érzünk a szánkban, akkor a felújítás, tisztítás nem fog segíteni, mindenképpen cserélni kell az alkatrészt. Az aroma ízének megváltozása a megszokotthoz képest is szintén azt jelzi, hogy bizony a jelenlegi porlasztó ideje lejárt. Ez az egyik legfontosabb alkatrész a mindennapos gőzöléshez, ezért is ajánlott nagy figyelmet fordítani rá.

Fogyóeszköznek számít, így jó, ha van otthon mindig elegendő tartalék. A használattól függően általában 2-5 hétig bírja egy minőségi porlasztó.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!