Geotextília, avagy jutalom a gyomravezetőnek!

PR-cikkek , 2023.09.29

A geotextília a kertek rejtélyes hőse! Határozott módon elbánik a gaz-fickókkal és kigyomlál minden olyan növényt, ami nem a kertünkbe való.

Geotextil Közben mégis csendes, mozdulatlan, szinte észrevétlen marad. Rendkívül megbízható, könnyen kezelhető, meglepően sokoldalú ráadásul számtalan területen bevethető. De vajon mi a geotextil fólia titka? Járjunk utána!

Honnan ered a geotextília név?

A geotextília igazán találó a kifejezés, hiszen lényegében egyetlen szóval leírja a termék felhasználási területét és anyagát. Az elnevezés valójában egy mozaikszó, amely két részből áll:
Geo, azaz föld: arra utal, hogy a geotextília a talajba kerül

Textília, mint szövet: a termék rugalmas, szövetszerű anyagát jelenti

Az elnevezés tehát összefoglalja, hogy a terméket elsősorban földmunkák, mélyépítési projektek és kerti feladatok elvégzése során alkalmazzák. Sokoldalúságát jellemzi, hogy egy kis kertben, apró udvaron ugyanúgy felhasználható, mint egy százholdas gazdaság termőterületén.  

A kerti munkák univerzális eszköze

A geotextília használata segít abban, hogy munkánk eredményes és hosszú távon is tartós legyen. Mindezt annak köszönhetjük, hogy a fóliák elválasztják egymástól az eltérő talajrétegeket, és azok többé nem keveredhetnek egymással. Ráadásul a geotextíliák használata segít elosztani a frissen épülő fészerünk, kerti sütőnk vagy akár új kerítésünk súlyát a talajon, így a felépülő szerkezet stabil és repedezésmentes marad.  

A Babó Kőburkolatok webáruházában gyakorlatilag bármilyen kerti munkához megtaláljuk a megfelelő fóliát. Nem számít, hogy épp utacskát építünk a kerten keresztül, parkolót alakítunk ki, virágágyást készítünk, kerti tóról álmodunk vagy épp térburkolatot fektetünk.  

Évtizedekre szóló győzelem a gyomok ellen!

Érdemes olyan terméket választanunk, ami hosszan tart, rendkívül hatékony és ideális a vegyszermentes gyommentesítéshez. A Babó Kőburkolatok kínálatában elérhető geotextíliák megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Sőt, ennél jóval többet nyújtanak. Átengedik a levegőt, vizet és tápanyagokat, így a talaj és a növények gyökerei levegőhöz jutnak, míg a gyomok a föld alatt maradnak. A fóliák élettartama akár a 25 évet is elérheti!

Tedd egyszerűbbé a kertépítést és varázsold még szebbé kertedet a fóliák használatával!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!