Hogyan védjük meg a babát a kiságyban?

PR-cikkek , 2023.10.30

A kiságy alapvetően arra hivatott, hogy megvédje a kisgyermeket.

Gyerekszoba A rácsok, melyek körbeveszik, nem engedik leesni őt, de mégis teret engednek annak, hogy megforduljon, megváltoztassa a pozícióját. Azonban maguk a rácsok is kemények, ezért nagyon könnyen előfordulhat, hogy a baba beüti a fejét, a lábát, egyéb testrészét, esetleg kidugja rajta a lábait. Ezeket mindenképpen meg kell akadályozni, erre pedig a rácsvédők különböző típusai tökéletesen alkalmasak. Viszont kérdés, hogy a hatalmas választékból melyiket érdemes megvásárolni? Utánajártunk a lehetőségeknek.

A kiságy a baba birodalma

A kiságyat úgy kell kialakítani, hogy abban a baba biztonságban legyen. A Berry Baby babakelengyéinek választékában többféle rácsvédőt is találhatunk, ezek mindegyike tökéletesen megfelel ennek a feltételnek. Azt, hogy melyik lesz babánk számára az ideális, könnyen lehet, hogy csak később fog kiderülni.

Mindenesetre az első időszakban a legjobb választás a babafészek, hiszen ez a praktikus kiegészítő teljesen körbeöleli a kisbaba testét, így megtámasztja, melegen tartja, és biztonságérzetet ad a számára.

Nő a baba, a babafészek már kicsi neki!

Most jött el igazán a rácsvédő vásárlásának az ideje. Amikor a baba forgolódni kezd, felfedezi a körülötte lévő világot, akkor önkéntelenül bele fog ütközni a rácsokba, ezt azonban meg kell előzni! Vannak rácsra köthető változatok, és vannak olyan termékek, melyeket csak bele kell tenni a kiságyba.  

A klasszikus rácsvédők

Ezeket a rácsvédőket szinte mindenki ismeri, hiszen nagyon népszerűek. Több megkötő található rajta, ezek segítségével lehet a rácsokhoz rögzíteni, Van olyan, amelyik teljesen körbeér, ezért akkor is védi a pici buksiját, ha szeret forgolódni.

Szivacsos, párnás verzió

Ez a fenti védőnek egy erősebb, párnázottabb változata, mivel szivacsbetétet tartalmaz, ezért, ha a baba nagyon sokat mozog, érdemesebb erre szavazni. Általában darabonként lehet megvásárolni, így annyit tehetsz a kicsi köré, amennyit csak szeretnél. Ehhez hasonlít a párnás verzió, ahol kocka alakú párnákat vásárolhatsz, melynek a négy sarka rögzíthető, és annyit tehetsz az ágyba, amennyit csak akarsz.

A Berry Baby Star fejvédő

Ez egy olyan termék, melyet nem kell rögzíteni, mivel hosszú, henger alakú, aminek a belsejében puha, csomósodásmentes töltet van, amit még mosni is lehet. Szabadon variálható, U vagy L alakban is bele tudod tenni a kiságyba. További előnye, hogy nem csupán fejvédőnek, de később leesésgátlónak is használhatod, így hosszú ideig védelmet nyújt a kicsid számára.

Ha a gyermek nyugtalanul alszik éjjel, akkor megpróbálkozhatsz vele, mivel leszűkíti a teret, ezáltal pedig a baba nagyobb biztonságban fogja magát érezni. Nagyon sok gyermeknek segített már nyugodtabbá tenni az éjszakákat.  

A kicsi biztonsága az egyik legfontosabb tényező, ezért mindig használj rácsvédőt. Hogy melyiket fogja kedvelni a gyermeked, azt neked kell kitapasztalnod, de ha nyugtalanul alszik, akkor próbáld ki a Star fejvédőt, melynek pufi henger alakja és térszűkítő hatása megnyugtatja a babát.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!