Hol érdemes domaint regisztrálni és mi ennek a menete?

PR-cikkek , 2023.12.28

A domain tulajdonképpen a weboldalak egyedi azonosítója, ez alapján lehet egyszerűen felismerni azt, hogy éppen kinek az oldalán jársz.

Online munka Ha nem lennének domainek, akkor az internetre csatlakozó számítógépek IP címei segítségével kellene navigálni a világhálón, egy-egy számsort pedig azért jóval nehezebb megjegyezni, mint egy szót vagy kifejezést.

Temérdek szolgáltatónál lehet domaint regisztrálni, de melyik az ideális?

Ha beírod valamelyik online keresőbe, hogy domain regisztráció, akkor több százezer találatot fogsz kapni. Amennyiben elkezdesz görgetni, látni fogod, hogy megannyi szolgáltató versenyez az ügyfelek kegyeiért. Hogy lehet kiválasztani e közül a rengeteg opció közül az ideálisat?

Amennyiben nemcsak domaint szeretnél regisztrálni, hanem például vállalatirányítási rendszerre is szükséged van, akkor feltétlenül célszerű a D4S domain regisztrációs szolgáltatását választanod. Így minden céges informatikai folyamat egy helyen lehet, és nem kell bonyolítanod az életedet azzal, hogy különböző cégekkel szerződsz.

Jó domaint persze manapság nem könnyű kitalálni, hiszen a legjobb hívószó, kifejezés már foglalt. Márpedig a domainnévnek egyedinek kell lennie, amit már valaki korábban beregisztrált, azt nem lehet csakúgy elhappolni. Szóba jöhet még a létező domain megvásárlása, ám ez sok esetben igen drága mulatság.

Jó hír, hogy a D4S-nél nemcsak a domain regisztrációt végezheted el, hanem még a beszédes domainnév kitalálásában is szívesen segítenek. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel!

Kérj ajánlatot!

Ha sikerült megtalálnod a megfelelő domain regisztrátort, akkor ne halogasd az első lépések megtételét. A szabad domaineket ugyanis bárki bármikor lefoglalhatja.

Amennyiben a D4S-re esik a választásod, akkor a domain regisztrációhoz ajánlatot kell kérned tőlük. Egy egyszerű online űrlapot kell kitöltened, ahol meg kell adnod a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat, azaz a nevedet, e-mail-címedet, telefonszámodat és a cégnevet. Kérelmedet, igényeidet az üzenet mezőben írhatod meg. Ha elküldöd az ajánlatkérést, akkor a megadott elérhetőségeken fognak keresni a konkrét ajánlattal.

Ha elakadnál, kérhetsz segítséget

Bár a domain regisztráció nem egy túlságosan bonyolult folyamat, ha korábban még nem csináltál ilyet, akkor elsőre lehet, hogy egy kicsit tartasz a dologtól. Ebben az esetben praktikus döntés a D4S-t választani, mivel ők többéves szakértelemmel rendelkeznek e téren is. Szívesen segítenek, legyen bármilyen kérdésed is a domain regisztrálása, használatba vétele kapcsán.

Az alapértelmezett csomagnak nem része ez a szolgáltatás, ugyanakkor megegyezés alapján igénybe veheted. Éppen ezért jó, ha már az ajánlatkéréskor minél részletesebben leírod, hogy mire van szükséged. Bár a telefonszám megadása nem kötelező, néhány dolgot egyszerűbb szóban, mint írásban megbeszélni, ezért érdemes azt is megadni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!