Indiai munkavállalók alkalmazása Magyarországon: több területen is pozitívak a visszajelzések

PR-cikkek , 2023.08.30

A munkaerőhiány már évek óta jelen van hazánkban, lassan már teljesen általánosnak számít.

India munkaerő Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet megoldást találni a helyzetre. Az egyik bevált módszer az indiai munkavállalók alkalmazása, amit már több vállalat is megtett Magyarországon számos területen.

Az indiai együttműködésnek számtalan előnye van

Függetlenül attól, hogy hazai vagy globális szemmel nézzük, az Indiában tapasztalható méretek szinte felfoghatatlanok. Az ország folyamatosan fejlődik, igaz ez a technológiára és a tudásra is, ami azt jelenti, hogy már egyre minőségibb munkavállalók közül válogathatunk. A toborzás azonban nem egyszerű, hiszen India nem éppen egy szomszédos ország, sőt, több ezer kilométerről beszélünk.

Ezért is ajánlott a TERENDO indiai munkaerő-szakértő szolgáltatásait igénybe venni, hogy garantáltan zökkenőmentes legyen az egész folyamat. Az elmúlt években Magyarországon is egyre több indiai munkavállaló jelent meg. Számos gyár és munkahelyteremtő beruházás készült el többek között indiai forrásoknak köszönhetően is. Erre egy jó példa a gyöngyöshalászi Apollo Tyres gumigyár vagy a jászfényszarui SRF Group, ami élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyárt. De ott van a Flex Films is, ami a Nógrád vármegyei Rétságon létesített egy új gyáregységet, ezzel 170 munkahelyet teremtve.

Már önmagában ez is jól mutatja, hogy az indiai együttműködésnek számtalan előnye van. Igaz ez a munkavállalóikra is, mivel több iparágban is foglalkoztatják őket. IT, mérnöki, call centeres, valamint más magas hozzáadott értékű pozíciókban is megállják a helyüket, több multinacionális nagyvállalatnál is találkozhatunk velük.

Hol érdemes az indiai munkavállalókat választani?

Már lassan 10 éve, hogy a mezőgazdaságban nagy kihívást jelent a minőségi és/vagy megfelelő létszámú munkaerő “beszerzése”. Hazai forrásból mára már szinte lehetetlen megoldani a helyzetet. Ezért sem meglepő, hogy egyes magyarországi tehenészeteken indiai munkavállalókat foglalkoztatnak. Erre jó példa a sarudi Multiton Kft. vagy a beledi Extra Tej Kft. is melyről több cikk is született az interneten.

A gyáriparban is egyre égetőbb a munkaerőhiány okozta helyzet. Szerencsére itt is megfelelő megoldás lehet az indiai munkaerő. A Magyar Suzuki Zrt. már több mint 100 vendégmunkást foglalkoztat ebből a nációból.  

A folyamat nem rövid

Ha megvan az elhatározás, hogy külföldi, indiai munkaerőt szeretnénk alkalmazni, akkor érdemes minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy szakértővel. Még ideális esetben is a toborzástól a munkába állásig eltelhet akár 3-6 hónap is. Ezért sem szabad halogatni, ha nem tudjuk feltölteni az üres pozíciókat hazai forrásból. Indítsuk el minél hamarabb a folyamatot.

A szakértők minden egyes lépésben segíteni tudnak: igények felmérése, a megfelelő jelöltek toborzása, a dokumentumok, engedélyek beszerzése, utazásszervezés és a munkába állás. Ezért is jobb rájuk bízni az egész folyamatot.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!