Irodaköltöztetéshez tippek lépésről lépésre

PR-cikkek , 2023.09.24

Egy irodaköltöztetés megtervezése és kivitelezése nem is olyan egyszerű feladat.

Költöztetés Legalábbis akkor nem az, ha nem vagyunk rá felkészülve, és nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki. Épp ezért hoztunk pár tippet, melyek segítségével könnyen végigmehetünk a teljes folyamaton a megtervezéstől a kivitelezésig. Nézzük is meg, hogy mire érdemes figyelni.

Irodaköltöztetés 1. tipp: kell egy terv!

A legfontosabb, hogy akkor leszünk felkészülve mindenre egy irodaköltöztetés kapcsán, ha előre megtervezzük az egészet. Ebben minden benne van. Egészen onnantól kezdve, hogy miként vonjuk be a munkatársakat, odáig, hogy kivel és milyen ütemezéssel fogjuk elvégezni magát az átpakolást. És persze az is benne kell, hogy legyen, hogy mindezt miként kommunikáljuk cégen belül és azon kívül.

2. tipp: keressünk egy kiváló költöztető partnert!

Nagyon fontos része ez egy irodaköltöztetésnek! Itt fog ugyanis eldőlni, hogy mennyire lesz gördülékeny és problémamentes az egész folyamat. Ahhoz, hogy az egésszel a lehető legkevesebb dolgunk és gondunk legyen, egy kiváló, minőségi szolgáltatást nyújtó, tapasztalt partnerre van szükségünk.

Olyan céget keressünk, akinek vannak referenciái, aki már egy ideje foglalkozik ezzel a területtel is. És persze nagyon fontos az is, hogy írásban kommunikálja az árajánlatát, és így is jelezzen vissza, hogy mikor érkeznek a költöztetés megkezdéséhez.

3. tipp: vonjuk be a munkatársakat is!

Amikor elköltöztetjük az irodánkat, akkor megvan a lehetőség, hogy még jobbá tegyünk mindent. Hogy az új helyen mit kellene változtatni? Ezt a legjobban azok a munkatársak tudják, akikkel együtt dolgozunk ugyanabban az irodában.

Őket mindenképp meg kell kérdezni erről. Lehet, hogy egy pár apró változtatással jelentős hatékonyságnövekedést tudunk elérni. De ha nem is, legalább komfortosabbá tudjuk varázsolni számukra az új munkaterületet.

Ráadásul mivel általánosságban elmondható, hogy az emberek nem szeretik a változásokat, így az sem hátrány, ha ezáltal sokkal jobban magukénak fogják érezni az új irodát. Semmiképp se hagyjuk ki ezt a lépést!

4. tipp: kommunikáljunk!

Egy szintén nagyon fontos részhez értünk: a kommunikációhoz. Arról már volt szó, hogy a kollégákkal mindenképp beszéljünk, kérjük ki a véleményüket, hogy min kellene változtatni a költözést követően.

De emellett az is fontos, hogy időben tudjanak egyáltalán a változásról. Egyeseknek valószínűleg könnyebb, míg másoknak nehezebb lesz a bejárás az új címre, főleg, ha messzebbre költözünk. Épp ezért kellő időt kell hagyni számukra, hogy megbarátkozzanak ezzel a változással, és rájöjjenek, miként tudják majd a legegyszerűbben megoldani a munkába való bejárást.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ügyfeleinket tájékoztassuk. Főleg, ha fogadunk is közülük néhányat az irodánkban. De a levelezési címünk is változhat ezáltal. Mindenről időben kell tájékoztatnunk az ügyfélkörünket és a partnereinket is!

A fentieket betartva garantáltan könnyen és gondmentesen fog lezajlani az irodaköltöztetés.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!