Ismerjük meg a napellenzőket!

PR-cikkek , 2023.08.18

Az erkélyek és teraszok hatékony árnyékolásának legnagyszerűbb módja a napellenző, ami egyben rendkívül esztétikus látványt is nyújt.

Napernyő Megszépíti a házat, megnöveli az értékét, ráadásul vendégcsalogató is, emiatt vendéglátóipari egységek és szállodák is szívesen alkalmazzák.

A Topredőny kínálatában is kapható napellenző alapját egy masszív fémszerkezet adja, melyet a homlokzathoz erősítenek. A napellenző megjelenését leginkább a ponyva befolyásolja, elsősorban annak színe és mintázata. Rendkívül változatos árnyalatokban kapható, úgyhogy bármely homlokzathoz találhatunk passzoló színeket és motívumokat.

Milyen a napellenző ponyvája?

Összességében elmondhatjuk, hogy a napellenző ponyvája végzi a munka legjavát. Az impregnált szálak nemcsak a vizet, hanem a koszt is taszítják, valamint a káros UV-sugárzástól is védelmet nyújtanak.

Ha a melegebb időszakokban biztonságos árnyékban szeretnénk élvezni a friss levegőt, akkor a napellenző ponyvája páratlan komfortot biztosít számunkra. A viharos szél, a szélsőséges időjárási jelenségek nem kedveznek a napellenző számára, így ilyen esetekben tanácsos visszahúzni a ponyvát, mielőtt megsérülne.

A napellenzők előnyei

A modern napellenzők minden eleme strapabíró és tartós, beleértve a ponyvát, valamint a masszív alumíniumkarokat és kereteket is. A szálankénti impregnálással készült kiváló minőségű ponyva szinte áthatolhatatlan szövet. Ennek következtében esőben sem növekszik meg a súlya a felszívott víztől.

A napellenző energiatakarékosság szempontjából is említésre méltó, hiszen a nyári melegben a nyílászárók előtt képes felfogni a forróságot, így nem növekedik meg a belső terek hőmérséklete sem. Mivel hűvös marad odabent, nem lesz szükség a klíma bekapcsolására.

Ugyanez igaz télen is, amikor a hideget tartja kicsit távolabb az ablakoktól a napellenző, ezért nem hűl ki olyan könnyen a lakás.

A napellenzők nyújtotta kényelmet tovább növelhetjük motorizált vagy okos megoldásokkal is.

A motorizált és az okos napellenzőkről

A motorizált napellenzők nem hajtókarral, hanem elektromotorral működnek, ami lehetővé teszi a gyorsabb feltekerést. A nagyobb méreteknél erősen javasolt ez a megoldás, hiszen sokkal kényelmesebb és biztonságosabb feltekerést nyújt.

Az okos napellenző egy olyan motorizált árnyékoló, mely a szenzorok segítségével képes az automatikus működésre. Összeköthetjük más intelligens rendszerekkel is, így alkalmas az okosotthonnal való együttműködésre.

Az önműködő lehetőségek abban is segítenek, hogyha hirtelen érkezik a vihar, azt felismerik, és rögtön cselekedni tudnak. Mivel a ponyva nagy szélben vitorlaként funkcionál, ezért könnyedén károsodhat szélsőséges időjárás esetén.

A szenzorok közvetítik a veszélyt a központi számítógép felé, az pedig bekapcsolja az elektromotort, ami pedig feltekeri a ponyvát. Ha maximális kényelemre és biztonságra vágyunk, az okos megoldások mellett dönthetünk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!