Itt a nyár, találja meg teraszára a legjobb árnyékolót!

PR-cikkek , 2024.04.25

A hosszú szürke hónapok után végre kisütött a nap, kellemes a hőmérséklet, így szívesen vonulunk ki a kertbe, a teraszra, azonban a kényelmes időtöltés érdekében gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról.

Árnyékolás
A korszerű árnyékolástechnika számos megoldást kínál, hogy megtaláljuk az ideális árnyékolót, figyelembe kell venni a terasz elhelyezkedését, adottságait, méretét, a környezet stílusát, valamint az igényeinket. Tanácstalanság esetén hasznos lehet szakember segítségét kérni a legelőnyösebb szerkezet kiválasztása érdekében, vegye fel a kapcsolatot a Braun-Árnyékolástechnika Kft. nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaival! Ebben a cikkben áttekintjük a legnépszerűbb teraszárnyékoló típusokat, bízva abban, hogy közelebb visszük a megoldáshoz!

Miért van szükség a teraszok árnyékolására?

A nyílászárók belső vagy külső oldalára szerelhető változatos árnyékolók gondoskodnak az otthonok helyiségeinek hő- és fényvédelméről, akadályozzák a belátást, egyes típusok kiszűrik a zajokat, valamint távol tartják az idegeneket. Használatukkal jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, hiszen télen bent tartják, nyáron pedig kizárják a meleget. Optimális esetben hozzájárulnak a lakókörnyezet esztétikus megjelenéséhez.

Azonban ezek a szerkezetek nem jelentenek megoldást a külterek védelmére, a teraszok használhatósága érdekében másfajta árnyékolókra van szükség. Ezek a napfény korlátozásával alkalmassá teszik a kültereket a kint tartózkodásra, pihenésre, étkezésre.  

Ne becsülje le az árnyékolók hozzáadott esztétikai értékét!

Minden terasz más és más, ahogyan az ízlésünk, igényeink is, így nem lehet univerzális megoldást javasolni. Döntés előtt érdemes végiggondolni, pontosan mire is van szükségünk, melyik típus milyen funkciókat, opciókat kínál, továbbá mi az, ami belefér a költségvetésbe. Nem szabad azonban megfeledkezni a teraszárnyékolók esztétikájáról, ugyanis jelentősen meghatározhatják az épület megjelenését, és a cél az, hogy harmonikus kapcsolatot teremtsenek a kinti és a benti világ között.  

A legegyszerűbb és a legáltalánosabban használt, menedéket adó szerkezet a napernyő, amely kedvező árának és mobilizálhatóságának köszönheti népszerűségét, ugyanakkor csupán egy ideiglenes megoldás. Ha igazán praktikus és esztétikus, hosszú távú megoldást keres, válassza a megbízható, erős és elegáns napellenzőt, akár motorosan is szabályozható, időjárás-érzékelő szenzorral ellátott kivitelben! Egyre népszerűbb és kimagasló, akár 4 évszakos védelmet nyújtanak a teraszoknak a korszerű pergolák, kiegészítve esztétikus zipscreenekkel.  

Melyik legyen a befutó?

Természetesen minden tulajdonos maga dönti el, melyik típusnak szavaz bizalmat, azonban mindenképp átgondoltan, az egyes típusok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tegye. Egy optimálisan megválasztott teraszárnyékoló ugyanis nemcsak megelégedésünkre és kényelmünkre szolgál az elkövetkező évek során, de tökéletesen illik a környezetébe, emeli annak nívóját.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!