Miért jó választás a nyitott bukósisak?

PR-cikkek , 2023.11.29

Motorozás során a megfelelő védőfelszerelésnek hatalmas szerepe van.

Bukósisak Bukósisakot nemcsak azért érdemes hordani, mert a szabályok előírják: a fejünk védelme minden helyzetben fontos. Ezzel megelőzhetjük a kisebb és nagyobb sérüléseket egyaránt, magabiztosabban tudunk majd vezetni is.

A nyitott bukósisak nagyobb szabadságot ad

Többféle kialakítással találkozhatunk, amelyeket általában két kategóriába sorolunk: nyitott és zárt változat. A tapadas.hu motoros bukósisak kínálatában mind a két típus jelen van. Mindig az adott helyzettől és igényektől függ, hogy melyik lesz az ideális választás, de az biztos, hogy mindegyik modellnek megvannak a saját előnyei.

A nyitott bukósisakok is ugyanolyan védelmet képesek nyújtani, mint a zártak. Utóbbit általában extrémebb körülményekhez szokták ajánlani, ahol nagyobb sebességgel történik a közlekedés, vagy nem ritka a borulás.

Egy nyitott bukósisak is maximálisan megóvja a viselőjét. Ezeket általában gyors csattal könnyen lehet állítani, ABS héjszerkezettel rendelkeznek, valamint a feltolható plexi teljesen karcálló. Egyes kialakításokból a bélést is ki lehet venni, hogy sokkal könnyebb legyen a tisztítás.

Ezek a típusok általában ECE/22-05 tanúsítvánnyal rendelkeznek, a használatuk teljesen biztonságos. Városi közlekedésre, ahol folyamatosan figyelni kell a környezetünkre, a hirtelen helyzetekre, tökéletes választás egy nyitott bukósisak.

A viselése egyszerű: könnyen fel lehet húzni és a kilátást sem fogja korlátozni. Többféle változat is elérhető. Van, amelyiken plexi sem található, de ettől még a fejünket megfelelően tudja védeni a fizikai behatásokkal szemben.

A minőség nagyobb biztonságot jelent

Ha nyitott bukósisak vásárlása a cél, akkor mindenképpen a minőségi változatok között érdemes válogatni. Ez egy olyan kiegészítő, ahol nem lehet szempont a spórolás. Ma már rengeteg termék érhető el a piacon, ami azt jelenti, hogy gyengébb minőségű bukósisakkal is találkozhatunk.

Ha a spórolás a cél, azzal valójában a biztonsági paraméterekből fogunk lentebb adni. Egy gyengébb bukósisak kevésbé bírja a strapát, a fizikai behatásokat. Ez azt jelent, hogy kevésbé fog védeni a sérülésekkel szemben is. A motorozás és minden más helyzetben az elsődleges feladat az, hogy a fejünket a lehető legnagyobb védelemmel tudjuk ellátni.

Mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő nyitott bukósisakot

Könnyedebb, kényelmes városi közlekedéshez nyugodtan választhatunk plexi nélküli változatot is. A nagyvárosok nem a nagy sebességű közlekedésről szólnak, viszont fontos, hogy mindent megfelelően lássunk magunk körül. Ha városon kívül utazunk, akkor már elkél egy plexi, ami felfogja nyáron a bogarakat vagy éppen a többi szennyeződést, esetleg a felverődő kavicsokat.

Megjelenésben, formában is különböző bukósisakok érhetőek el, ezért is ajánlott vásárlás előtt alaposan tájékozódni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!