Mire jók az elektromos fogkefék és a szájzuhanyok?

PR-cikkek , 2024.02.22

A fog betegségei nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak nekünk, ha nem teszünk ellenük semmit.

Szájzuhany Nemcsak a megjelenésünket döntik romba, hanem a rágóképességünk is csökkenhet. Arról nem is beszélve, hogy a pénztárcánk is kárát látja, ha nem a megelőzésre költünk, hanem a gyógyításra, ugyanis az jóval többe fog kerülni.  

Alapvetően a szájápolási szokásaink határozzák meg, hogy milyen állapotban vannak a fogaink, persze genetikai tényezők is szerepet játszhatnak. A megfelelő szájhigiénia tehát rendkívül lényeges a fogak épségének megőrzésében. A Max Diszkont elektromos fogkeféket, szájzuhanyokat kínál, amelyek segítik az alapos fogtisztítást.  

Miért jobb az elektromos fogkefe, mint a hagyományos? 

Az elektromos hatékonyabban tisztít, ráadásul a lepedéket is könnyebben eltávolítja az elektromos pulzálás hatására az íny vonalánál, a fogközökben és a fogfelszínen is. A lepedék nagyon sok fogbetegség okozója lehet, ezért erre fokozottan kell ügyelni.  

Több üzemmódban is tudnak működni, úgyhogy beállíthatjuk a számunkra legoptimálisabb fogmosási erősséget. Ha a gyengédebb fokozatra kapcsoljuk, akkor az érzékenyebb fogínyt meg tudjuk kímélni. Fehérítés, masszázs és polírozás is lehet a funkciók között.

Az elektromos fogkefék fejeit is legalább 3 havonta szükséges cserélni, de ha előbb elhasználódnak a sörték, akkor nem kell megvárni a 3 hónapot.  

Elég az elektromos fogkefe vagy mást is használni kell mellette? 

A leghatékonyabb úgy lesz a szájápolás, ha az elektromos fogkefe mellett szájzuhanyt is bevetünk. A fogak közötti rések tökéletes kitisztításához pedig fogselymet használunk, korona esetén fogköztisztító kefét.  

Ezek a kis kefék többféle méretben kaphatók, az a jó, ha könnyedén be tudjuk dugni a fogak között. Különféle színekben találhatók meg a drogériák polcain, mindegyik egy-egy méretet jelöl.  

Érdemes kitapasztalni, melyik hova fér be fájdalom nélkül, és az alapján kiválasztani a megfelelőeket. Eleinte vérzést okozhatnak, de ha ügyesen és helyesen csináljuk, hamar el fognak múlni a kezdeti nehézségek.  

A szájzuhany hatalmas segítség a jó szájhigiénia fenntartásában

A szájzuhany használata csökkenti a szájban a kórokozók számát, és segíti a baktériumok felszívódásának megakadályozását. Jó hatással van az ínyre és a szájnyálkahártyára is. Sokan nem is hallottak még a szájzuhanyról, pedig pozitív hatásai kimutathatóak.  

A szájzuhany magasnyomású vízsugarat lövell a fogközökbe és az íny alá, így a fogak közt felgyülemlő lepedék, ételmaradék és baktérium is kirepül. A folyadék a legszűkebb résekben is utat talál, ezért annyira eredményes a szájzuhanyozás.  

A napi 1-2 alkalommal végzett fogmosás nem feltétlenül segít megelőzni a fogbetegségek kialakulását. Az ételmaradékok előszeretettel találnak maguknak búvóhelyet a fogak között, ahol a bakteriális lerakódások, filmrétegek miatt begyullad az íny, majd elfertőződik. Fogbetegségeket, fogvesztést okozhat, tehát a fogköz rendszeres és megfelelő tisztítása elengedhetetlen! 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!