Nem mindegy, hogy milyen csiszolótárcsát használunk

PR-cikkek , 2023.10.27

A csiszolótárcsák ipari környezetben az egyik legnagyobb fogyóeszköznek számítanak.

Csiszolótárcsa Nem egy nagy kiegészítőről beszélünk, de a hatékonysága és a minősége kifejezetten fontos tud lenni, mivel az egész munkát befolyásolja a tárcsa kialakítása. Ma már többféle megoldás közül válogathatunk a beszerzés során.

Érdemes válogatni

Az egyik leggyakoribb hiba, amit egy cég általában elkövetnek, hogy a csiszolótárcsák beszerzése során kizárólag az árcédulát figyelik, vagy az az elsődleges szempont. Pedig ha alaposan szétnézünk a piacon, például az EW1867 termékei között, akkor láthatjuk, hogy a megfelelő tárcsa kiválasztása kifejezetten fontos tud lenni. A csiszolótárcsa minősége nagymértékben befolyásolja a munkavégzést és az eredményt is. Szerencsére ma már magas szintű termékek közül tudunk válogatni.

Elérhetőek olyan változatok, amelyek megfelelő sebességgel, lehordási teljesítménnyel rendelkeznek úgy, hogy a választásukkal még a költségcsökkentés is elérhető. Az egyik ilyen például a PREDATOR II csiszolótárcsa, ami a legjobb alapanyagokból készült, valamint a legelőnyösebb gyártási technológiát alkalmazták.  

Természetesen a használathoz szükség van egy megfelelő teljesítményű sarokcsiszolóra is (>1400 W), amivel párosítva akár 50%-os munkaidő- és költségcsökkentés érhető el. A durva szemcse ráadásul zirconium-alumínium szemcsével lett keverve, amihez még hozzájön az ideális alapanyag, így az élettartama, a lehordási teljesítménye és a sebessége is kiemelkedő.

Mit is jelent ez pontosan? A minőségi csiszolótárcsának a lehordási teljesítménye 45 g/min, ezzel szemben az átlag körülbelül 22 g/min-re képes. Sokoldalú használatot biztosít, mivel nemcsak acélra, hanem öntöttvasra, rozsdamentes acélra és speciális öntvényekre is könnyedén alkalmazható.  

Mit jelent egy minőségi csiszolótárcsa használata a gyakorlatban?

Ez a választás számtalan előnnyel jár. Sokkal ritkábban kell majd a beszerzéssel foglalkozni, mivel hosszú élettartammal rendelkeznek. Ezzel jelentős költségmegtakarítás érhető el, minimális kopást fognak a munkatársak a gyakorlatban tapasztalni. A logisztikai költségek is csökkenni fognak, nem kell annyit bajlódni a szállítással, raktározással és kezeléssel. A minőségi csiszolótárcsák használatával a munkavégzés is sokkal egyszerűbb lesz.

Minőségi eszközökkel a minőségi munkáért

Ha a megfelelő csiszolótárcsákat használjuk, azért nem csak a munkatársak lesznek hálásak. Az adott felületek is simábbak, szebbek lesznek, amit az ügyfelek is azonnal észre fognak venni. Ha minőségibb munkát adunk ki a kezünkből, azzal hosszabb távon a bevételt is növelhetjük.  

Természetesen mindennek az alapja az, hogy a megfelelő eszközöket és kiegészítőket használjuk az egyes feladatokra. Ezért is fontos, hogy a beszerzés során alaposan átgondoljuk, hogy mégis milyen termékeket rendelünk meg. A minőségi csiszolótárcsáknak számtalan előnye van, ideje kihasználni őket!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!