Revolut a brit piacon is erősít: fintech szakértőt neveztek ki az Egyesült Királyság vezérigazgatójának

PR-cikkek , 2023.11.10

A Revolut, a több mint 35 millió ügyféllel rendelkező globális pénzintézet és bank, bejelentette, hogy Francesca Carlesi-t nevezi ki az Egyesült Királyság vezérigazgatójává.

Francesca Carlesi
Francesca Carlesi, aki a Molo – az Egyesült Királyság első teljesen digitális jelzáloghitel-nyújtójának – alapítója és vezérigazgatója volt, decemberben foglalja el új pozícióját a Revolutnál.

Carlesi több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektor számos területén, többek között a magántőke, a kiskereskedelmi és vállalati banki szolgáltatások, befektetési banki tevékenységek, valamint eszköz- és vagyonkezelés terén. Korábban magas beosztásokat töltött be a Deutsche Banknál és a Barclaysnál, valamint a McKinsey & Co. -nál és a Bridgepoint Capitalnál.

A Revolut UK új vezérigazgatója, Francesca Carlesi így nyilatkozott: „A Revolut a digitális bankolás jövője. Majdnem nyolcmillió ügyféllel az Egyesült Királyságban és sokrétű termékkínálattal a cég az átalakulás élvonalában áll a pénzügyi szolgáltatások terén. Számos növekedési lehetőség áll előttünk, és alig várom, hogy vezethessem a brit piac fejlődését. Nagy terveink vannak, szóval érdemes figyelni minket. ”

Richard Holmes, a Revolut UK elnöke hozzátette: „Nagy öröm számomra, hogy üdvözölhetem Francescát a Revolut UK csapatában. Ahogy tovább építjük vezetőségünket, Francesca széleskörű tapasztalata a banki és fintech szektorokban tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy előremozdítsa brit üzletágunkat. Mint saját fintech vállalkozásának alapítója, és számos évet eltöltve a banki iparban, Francesca pontosan tudja, mit kell tennie a banki óriások kihívásához, és alig várom, hogy ünnepelhessük sikereit a következő hónapokban. ”

Carlesi doktori fokozattal rendelkezik a banki és pénzügyi szakmában a Római Egyetemről, MBA diplomát szerzett (kitüntetéssel) a Columbia Egyetemen, valamint diplomát a Harvard Kennedy Kormányzati Iskolájából.

A Revolut, amely nemrégiben indította el a Revolut 10-et, az alkalmazás tervezésének és elrendezésének jelentős átalakítását, az Egyesült Királyságban több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztat, és hivatalosan is "Great Place to Work" minősítést kapott.

További információ a Revolutról

A Revolut az Egyesült Királyságban jelenleg még nem bank, hanem egy pénzügyi szolgáltató.

Viszont az Európai Unióban regisztrált Revolut felhasználók (ahogy a magyarországi felhasználók is) a Revolut UAB Bank ügyfelei, ami európai banki licenccel rendelkezik és Litvániában van regisztrálva.  
Magyarországon már több mint 1 millió regisztráltja van a Revolutnak. Ha szeretnél többet megtudni a Revolut-ról, mik az előnyei és hátrányai, valamint a felhasználói tapasztalatok, akkor tekintsd meg ezt a teljes Revolut útmutató cikket.


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!