Tanuljunk meg fogat mosni!

PR-cikkek , 2023.11.26

Banálisnak tűnhet, hogy felnőtt embereknek magyarázzuk a fogmosást, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem megfelelően tisztítják meg a fogaikat.

Fogorvos Emellett a szájhigiénia is gyakran hagy kívánni valót maga után. Éppen ezért meg kell tanulnunk fogat mosni!

A MesterDent Fogászati Rendelő implantátum beültetés, általános fogászat, fogpótlás, mikroszkópos gyökérkezelés, szájsebészet, fogszabályozás és esztétikai fogászat kapcsán is tud segíteni a pácienseknek. A kilencedik kerületben található rendelőben kis röntgen és fogászati CBCT is elősegíti a hatékony munkát.

Tippek a fogmosás kapcsán

A fogmosás egyszerű tevékenység, melyet szó szerint csukott szemmel is egyszerűen elvégezhetünk. Nem árt tisztában lennünk néhány alapvető technikával és eszközzel, melyekkel hatékony lehet a tisztítás folyamata.

Először is azt érdemes tisztázni, hogy legalább napi két alkalommal kell sort keríteni a fogmosásra, reggel és este. Nemcsak a technika fontos, hanem az is, hogy kellőképp hosszú ideig tartson, körülbelül két-három percen keresztül.

Arra viszont nem árt figyelni, hogy a savas ételek, italok, valamint bor és citrusfélék fogyasztását követően várj harminc percet, és csak ezt követően keríts sort a fogmosásra, ellenkező esetben károsodhat a zománc!

Mivel érdemes fogat mosni?

Kétféle alternatíva áll rendelkezésre: a hagyományos és az elektromos fogkefe. Az, hogy kinek melyik válik be, elsősorban az egyéni preferenciákon, elvárásokon, költségvetésen múlik. A választás során vedd figyelembe, hogy a kefefej milyen sörtékkel rendelkezik, jól elférjen a szájban, valamint egyszerűen meg lehessen tisztítani a nehezen elérhető helyeket is!

A kézi fogkefe használatakor negyvenöt fokos szögben kell tartani az eszközt az ínyhez képest. Optimális esetben a kefének félig a fogon, félig az ínyen kell elhelyezkednie. Nem sietve, apró, körkörös mozdulatokkal kell haladni a fogakon. Az erős, vízszintes dörzsölést jobb mellőzni. A fogkefével javasolt a nyelvet is megtisztítani, vagy egy kifejezetten erre a célra szánt nyelvtisztítót beszerezni és alkalmazni.

Azok, akiknek a fogmosás nem a kedvenc elfoglaltsága, nagyon jól járnak az elektromos fogkefe beszerzésével. Rendkívül alapos tisztítás kivitelezhető ezzel az elektromos eszközzel.

Egyéb hasznos kiegészítők

A fogkefével történő fogmosás nem képes teljes mértékben megtisztítani a fogakat, ezért nem árt, ha fogselymet vagy fogköztisztítót is alkalmazol, hogy a beszorult lepedéket és ételmaradékokat maradéktalanul el tudd távolítani.

A friss lehelet és a tiszta szájüreg érdekében a szájvíz használata is nagyon hasznos lehet. A legjobb, ha az alkoholmentes termékeket preferálod. Öblögess kis mennyiséggel alaposan, majd köpd ki!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!