Tegyük emlékezetessé az ünnepeket finom borokkal!

PR-cikkek , 2023.11.01

Bár még csak ősz van, hamarosan itt lesz a karácsony, amire nem árt jó előre felkészülni.

Borhűtő Ha vendégeket fogadunk a szentestén, akkor nemcsak az ajándékokról kell gondoskodnunk, hanem a finom ételekről és italokról is!

Az ünnepi vacsorához pedig a legkiválóbb minőségű bor dukál: éppen ezért célszerű beszerezni már most egy Liebherr borhűtőt a premiumshop24.hu webáruházból! Mutatjuk, mit érdemes tudni ennek kapcsán.

Mi az a borhűtő?

Sokan úri huncutságnak tartják egy borhűtő meglétét a háztartásban, azonban egy magára valamit is adó üzletember, vállalkozó nagyon jól teszi, ha otthonában borhűtőben tárolja a nemes italokat.

Tudvalévő ugyanis, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik bort milyen hőmérsékleten szolgáljuk fel, milyen pohárba töltjük ki, ahogyan az sem, hogyan nyitjuk fel a palackot. Mindez az etikett része. Vállalkozóként pedig nem szabad hagynunk, hogy egy rossz mozdulat miatt ne valósuljon meg egy üzlet.

Márpedig, ha a bor kinyitása közben a dugó beszorul, netán szétporlad, és a borba is kerül belőle, az nem túl bizalomgerjesztő dolog. A kínos “balesetek” oka leginkább az, hogy a bort olyan helyen tárolták, ahol nem volt megfelelő a páratartalom, így a dugó kiszáradt.

Egy Liebherr borhűtővel azonban nem áll fenn ez a probléma, hiszen ezek a készülékek mindig a legoptimálisabb körülményeket biztosítják a borok tárolásához.

Milyen előnyei vannak egy borhűtőnek?

A premiumshop24.hu webáruház kínálatában többféle Liebherr borhűtőt is találhatunk, sőt, szivartárolókat is vásárolhatunk melléjük, ha igazán exkluzív berendezésre vágyunk. A borhűtőkben nemcsak bort, hanem pezsgőt és egyéb szeszes italokat is lehet tárolni, az italok biztonságáról elsősorban a gyerekzár gondoskodik.

Minden készülékben rendelkezésre állnak az alábbi funkciók:

  • Ajtóriasztó: Ez figyelmeztet, ha 1 percnél tovább nyitva marad a hűtő.
  • Rezgésmentes tárolás: Mivel bármilyen kis mozgás befolyásolja a fekve tárolt borok minőségét, a borhűtőkbe egyedi fejlesztésű, különösen csekély rezgésű kompresszorokat épített be a gyártó.
  • Optimális páratartalom biztosítása: a folyamatos 50%-os páratartalom biztosítása csak borhűtő használatával érhető el, hiszen sem egy kamrában, sem egy pincében nem lesz mindig ennyi az érték.

A legtöbb készülék UV-fény-szűrő üveggel készült, így a szabadban elhelyezve is használható. Kiváló lehetőség például grillpartik, nyári vacsorák alkalmával elővenni egy-egy finom nedűt a borhűtőből, és azt felszolgálni az üzletfeleknek.

A borok és a hőmérséklet

Akár a karácsonyi vacsorához készülünk, akár már a következő évi grillpartit tervezgetjük, érdemes tudni, melyik bort hány fokon ajánlott fogyasztani. A vörösborok optimális fogyasztási hőmérséklete 12-16 °C, a fehér- és rozéborokat 10-12 °C-on szokás inni. Különlegesek az aszúborok a temperálás tekintetében is, hiszen ezeknek a nedűknek 0-14 °C kell a tároláshoz.

Jó tanácsként érdemes megfogadni, hogy a borokat mindig egy kicsit hidegebbre hűtsük, mert amikor a pohárba kitöltjük őket, 1-2 fokot melegednek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!