Tudj meg mindent a nemesvakolatokról!

PR-cikkek , 2024.04.26

A nemesvakolat, kedvező tulajdonságai okán egyre népszerűbb az építkezők és a szakemberek körében, talán Te is hallottál már róla, de vajon tudod-e, hogy pontosan mit takar, milyen előnyöket várhatsz tőle?A homlokzat vakolása a házépítés egyik befejező fázisa, amely egy olyan felületet eredményez, ami mindenki számára jól látható, talán emiatt is tulajdonítanak neki csak esztétikai szerepet, pedig annál jóval többet tud.

Védelmet nyújt a homlokzatnak az időjárás viszontagságaival szemben, továbbá fontos szerepet játszik a hőszigetelésben, illetve megelőzi a penészedést. A nemesvakolat még ennél is többet kínál. Miben más a vékony- és a nemesvakolat? Ha házépítés előtt állsz, feltétlenül meg kell ismerned, hogy a legjobbat választhasd!

Értsd meg a különbséget: vékony- és nemesvakolatok

A MesterekFutára vékony- és nemesvakolat kínálatában neves gyártók minőségi termékeit találod, hogy házadnak tartós és gyönyörű megjelenést adhass. De vajon mi a különbség a két anyagtípus között? Melyik lesz a jobb választás? 

Egyik anyag sem jobb a másiknál, mindkettőnek megvannak az előnyei, a különbség a kivitelezésben keresendő. Mindkettő optimális védelmet nyújt az időjárás ellen, valamint színt ad a homlokzatnak. A vékonyvakolat egy fedőréteg, amelyet az alapvakolatra kell felhordani, és a hőszigetelés fölé is kerülhet. Felvitele egyszerű és gyors, bekevert kiszerelésben kapható.

Ezzel szemben a nemesvakolat alap- és színezővakolat is egyben, amely a tégla- vagy betonfalra közvetlenül felhordható.

Milyen előnyöket kínál a nemesvakolat?

A nemesvakolatok esetében a minőség elsődleges fontosságú. Legfőbb előnyei:

  • Jól formázható, így különböző felületek kialakítására alkalmas: kapart, gördülő szemcsés, dörzsölt struktúrák.  
  • Színezhető, így a kívánt megjelenést biztosíthatjuk a háznak. Színtartóssága kiemelkedő, színét hosszú ideig megőrzi.  
  • Vízálló, ugyanakkor páraáteresztő, engedi lélegezni a falat, így az nem penészedik.
  • Extra hőszigetelést biztosít a homlokzatnak, fokozhatja a hőszigetelés előnyeit, így a rezsicsökkentéshez is hozzájárulhat.  
  • Rugalmas, így – megfelelő minőségű kivitelezés mellett – elkerülhető a vakolat repedezése, lepotyogása.  

Hátránya, hogy zsákos kiszerelésben kapható, felhasználás előtt kell bekeverni megfelelő mennyiségű vízzel a tökéletes konzisztenciára hígítva.  

Hogyan történik a nemesvakolat felhordása?

A nemesvakolat felhordása más vakolatokhoz hasonlóan történik, nem igényel külön szaktudást és speciális szerszámokat, a tartós eredmény érdekében azonban 2 dologra figyelni kell. Megfelelő időjárási körülmények között hordjuk fel, az eső, a szél, az extrém hőmérséklet a felület repedezését eredményezi. A teljes mennyiséget ugyanonnan szerezzük be, és ha elfogyna menet közben, ugyanoda menjünk vissza a plusz adagért, illetve ellenőrizzük a gyártási időt és a kódot, mivel színeltérés lehet a különböző anyagok között.  

Bármelyik anyagot, a vékony- vagy a nemesvakolatot választod, csak magas minőségű készítményt vásárolj!
 
Bármelyik anyag mellett is döntesz, csak ellenőrzött forrásból, sok éve a piacon lévő gyártóktól válassz, és akkor nagy baj nem érhet.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!