Választás 2022 - Az ÁSZ tiltott kampányfinanszírozást állapított meg az ellenzéki összefogás pártjainál

Választás 2022, 2024.02.20

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata tiltott kampányfinanszírozást állapított meg a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló ellenzéki pártok esetében - jelentette be a szervezet elnöke kedden Budapesten.

Windisch László a választási kampányra fordított pénzeszközök elszámolásának ellenőrzéséről szóló jelentésüket ismertetve újságíróknak elmondta, hogy megállapításuk szerint az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól.

(...)

Az ÁSZ elnöke tájékoztatóján elmondta, hogy az érintett pártok az ÁSZ jelentését nem támadhatják meg, az államkincstár egyes határozatai ellen azonban közigazgatási per indítható. Egyben leszögezte: döntésüket kizárólag szakmai és jogi alapon, mindenféle befolyásolás nélkül hozták meg.

A többi ellenőrzött párt, illetve jelölőszervezet - Fidesz, KDNP, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Megoldás Mozgalom, Mi Hazánk és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata - esetében az ÁSZ nem állapított meg tiltott párttámogatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!