5 tanács online használt autó vásárláskor!

Autók, 2019.02.26

A gépjárművásárlás korántsem egyszerű feladat, pláne akkor, ha nem állnak rendelkezésünkre korlátlan anyagiak.

Maxapro A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben még ma is a használt autópiacon nézelődnek, hiszen így jelentősen olcsóbban vásárolható autó, mintha újonnan történne az autó eladás. A maxapro.hu szerint minden korábbinál többen választják az apróhirdetés útján történő vásárlást, ez pedig elsősorban az anyagiakra vezethető vissza. Nézzük mire érdemes odafigyelni akkor, ha apróhirdetés útján szeretnénk megtalálni leendő autónkat!

1. Magánszemély vagy kereskedés?

Az apróhirdetések között is szép számmal megtalálhatóak autókereskedések hirdetései. Erre akár az elérhetőségből, akár a felkerült képekből következtethetünk. Vannak, akik kifejezetten az ilyen lehetőséget keresik, ugyanis a legtöbb kereskedésnél autóbeszámítás, hitelügyintézés is elérhető. Mások általában kerülik a kereskedések ajánlatait, hiszen akár százezrekkel többet kell ilyen úton fizetni, mintha magánszemélytől vásárolnánk. Érdemes körülnézni a magánszemélyek ajánlatai között, így ugyanis a kereskedések által felszámolt jutalékot biztosan nem kell megfizetni. Ha pedig bármilyen hibáról van szó, az magánszemélytől történő vásárlás esetén is előfordulhat.

2. Szűrj a találatok között!

Az apróhirdetésekben az a legjobb, hogy a szűrési feltételeket beállítva jelentősen lecsökkenthető a találatok száma. Fontosnak tartod, hogy lakóhelyedhez közel kínálják az eladó autót? Konkrét elképzeléseid vannak arról, hogy mekkora összeget tudsz rászánni a vásárlásra? Ha szűkíted a találatokat, azzal saját dolgodat is megkönnyíted, hiszen kevesebb ajánlat közül keresgélhetsz, ami nem elhanyagolható szempont. A döntés akkor is épp elég nehéz, ha még meg sem tekintetted az autó eladás során kínált gépjárműveket, valahogy viszont mindenképpen célszerű kiválasztani a néhány, ígéretesnek tűnő lehetőséget. Erre jók a keresési feltételek!

3. Nem mindegy a földrajzi elhelyezkedés!

Autóvásárlást tervezve gyakran fontos szempont a vásárlók számára, hogy ne kelljen az ország másik felébe utazni csak egy megtekintés érdekében. A földrajzi elhelyezkedés tehát igen lényeges, s az apróhirdetéseket akár város szerint is szűrhetjük. Nézelődj előbb környékeden, térj vissza többször az apróhirdetésekhez, hiszen könnyen lehet, hogy holnap felkerül egy olyan hirdetés, ami a számodra ideális járgányt kínálja!

4. Hasonlítsd össze az ajánlatokat!

A leginkább korrekt autós ajánlatok minden lényeges információt tartalmaznak. Pozitívumnak számít, ha az esetleges hiányosságokra is felhívja a figyelmet az eladó. Ami az árakat illeti, javasolt a hasonló márkákkal, évjáratokkal összehasonlítani a kiszemelt darabot, így teljesebb képet kaphatsz a piaci kínálatról, és el tudod oda helyezni az egyes autókat.

5. Nem csak az ár a lényeges!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ár csak egy szempont a választásnál. A meglepően olcsón kínált autókkal érdemes óvatosnak lenni, de egyébként is célszerű minden paramétert megvizsgálni. A lényeg egyébként úgyis a személyes megtekintés során dől el. A kipróbálás során elárulhatja a gépjármű a tapasztalt sofőrnek azokat a hibákat, melyek ránézésre nem látszódhatnak. Mielőtt tehát csak az árra figyelnél, lásd azt is, mit kapsz a pénzedért. Az évjáraton és a műszakin túl a kaszni állapotát éppen úgy érdemes megnézni, mint a belső állapotot és a motorházat. Így legalább néhány alapvető hibát ki lehet szűrni. Ha teheted, a megtekintésre vigyél magaddal hozzáértőt, aki nagy segítséget jelenthet.

(X)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!