A Cupra Formentort is kezelésbe vette az ABT

Autók, 2021.01.24

A Vw csoport autóira specializálódott ABT Sportsline nem hagyhatta ki kínálatából a 2021-es Cupra Formentort sem, amely a beveatkozásnak köszönhetően gyorsabb és mutatósabb lett gyári változatánál.

ABT Sportsline Cupra Formentor
A motorvezérlő elektronika finomhangolásának köszönhetően az ABT még 59 plusz lóerőt és 50 Nm nyomatékot facsart ki a négyhengeres 2.0 literes TSI erőforrásból. A végeredmény így 365 lóerő lett, 450 Nm nyomaték kíséretében, amely igen derék. A beavatkozásnak köszönhetően a gyorsulási adatokból is sikerült lefaragni, hiszen a százas sprint mindössze 4,6 másodpercig tart, míg a végsebesség elektronikusan limitált, amely 250 km/h.

Az ABT csomag igény szerint tartalmaz egy épített kipufogó rendszert is, amellyel biztosan jobb a gázlengés és 4 kipufogóvégben végződik. Szintén opció a rövidebb rugók rendelése, amellyek 35mm-el hozzák közelebb a földhöz a Formentort. Azért még maradt hely a mutatós 20 colos Sport GR alufelniknek is, amely példának okáért kérhető matt fekete színben is. Az ABT egyelőre nem említi, de bizonyos, hogy külső és belső optikai kiegészítők sokasága szerepel a cég jövőbeli terveiben.
(Webrádió)

Galériánk

ABT Sportsline Cupra Formentor ABT Sportsline Cupra Formentor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!