Akár 666 lóerős motort is kaphat a Lister Knobbly

Autók, 2019.03.16

A kis brit manufaktúra egy vérbeli Speedster tervein dolgozik, amely a nagy elődök hagyatékát öltöztetné modern köntösbe.

Lister Knobbly A hagyományok tisztelete fontos a kis brit cégnél, így a Lister Knobbly is megkapná a neves elődök "harcsa szájú" légbeömlő nyílását és kerek fényszóróit. A modell hasonló elgondoláson alapszik, mint a Ferrari Monza, azaz vérbeli Speedster lesz minimális szélvédővel.

Sajnos a cég arról nem közölt információt, hogy mennyibe fog kerülni, hány darabot gyárt vagy éppen közúton is használható lesz-e.

A Top Gear csapata szerint, mivel a Lister szoros kapcsolatokat ápol a Jaguárral, ezért a Knobbly az F-Type-ból származó V6 vagy V8-as erőforrást fogja használni. Az is elképzelhető, hogy a Speedster megkapja a Jaguar 5 literes V8-as feltöltős motorját, amely nem kevesebb, mint 550 lóerőt tejesít. Csakhogy a Lister korábban már kezelésbe vette a kompresszoros erőforrást és 666 lóerőt facsart ki belőle.

A Jaguar F-Type R módosított változatát 2018 januárjában mutatta be a brit cég, amely LFT-666, The Thunder névre hallgat.

(Webrádió)

Címkék

Lister Knobbly LFT-666
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!