Amit soha nem lehet elfelejteni: Lamborghini Sesto Elemento

Autók, 2019.08.11

Az ikonikus Top Gear műsor alapjaiban változott meg, mióta a 3 muskétást lecserélték, ugyanakkor számos gyönyörű sportautó tesztjét köszönhetjük a Hammond, May, Clarkson triónak. Köztük van ez a régebbi, de hátborzongató Sesto Elemento teszt is.

Lamborghini Sesto Elemento Richard Hammond szerencsés ember, hiszen olyan autók közelébe kerülhet(ett), amelyet halandó ember még az utcán sem pillanthat meg. Egyik legkedvesebb próbaköre a Gallardo Superleggera motorjával szerelt Sesto Elementoval volt, amelyet még 2010-ben mutattak be nagy csinnadratta közepette a Párizsi Autószalonon. A limitált modellből mindössze 20 darabot gyártottak, ráadásul az autó kizárólag versenypályán bevethető, ellentétben a Lamborghini nem régiben bemutatott limitált modelljeivel, például a Reventonnal, a Venenoval vagy a Centenarioval. Nem véletlen, hogy az autóval 1,14-es köridőt produkált Stig a Top Gear tesztpályáján, amelyet csak a Pagani Huayra tudott lepipálni.  

Ahogy már korábban említettük, a Sesto Elemento megkapta a Gallardo Superleggera erőforrását, amelyen semmit sem változtatottak, nem úgy a sportautó tömegén. A Lamborghini ott faragott le a súlyból, ahol csak tudott, amely elsősorban a karbonszálas kaszninak köszönhetően mindössze 999 kg-ot nyom a mérlegelésen. Tekintve, hogy az 5,2 literes V10-es szívómotor 562 lóerő leadására képes, elképesztő lóerő/kg arány adódik. Hátborzongatóan jót autózott a méregdrága szupersportautóval Hammond, legyünk őszinték, ki ne lett volna szívesen a helyében.


(Webrádió)

Címkék

Lamborghini Sesto Elemento Richard Hammond
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!