Autóvásárlás lízinggel

Autók, 2020.06.15

Ha szeretnénk valamilyen nagyobb értékű használati tárgyat, műszaki eszközt vagy ingatlant megvásárolni, akkor több lehetőségünk kínálkozik a vétel lebonyolítására.

Mercedes Ideális esetben már rendelkezünk a szükséges összeggel. A legtöbben azonban valamilyen kölcsön formájában tudják megoldani a vásárlást. A hitelfelvételtől még ma is sokan tartanak, szerencsére azonban léteznek megbízható kölcsönlehetőségek is. Ezeket korrekt feltételek mellett vehetjük igénybe, és kiszámítható, biztos megoldást kínálnak finanszírozási nehézség esetén.

Beszerzés kölcsönből?

A gépjármű legtöbbünk számára nem csak a családi élethez nélkülözhetetlen, hanem a napi munkavégzés szempontjából is elengedhetetlenül szükséges. Az autó munkaeszköz: amióta autó létezik, azóta van vállalati és céges autó. Sok esetben magánszemélyként is létkérdés a gépkocsi, még akkor is, ha csak személyszállításról van szó. Autóra előbb vagy utóbb, de a legtöbbünknek szüksége lesz.

Az autóvásárláshoz sem kell megvárni, míg a teljes vételár összegyűlik, több opció is van a szükséges összeg előteremtéséhez. A köztudatban talán még mindig a hitel, azon belül is a személyi kölcsön formájában elérhető hitel a legelterjedtebb. A személyi kölcsön mellett azonban létezik egy olyan finanszírozási konstrukció is, amely a céges világban már régóta ismert. Az autólízing mára már a magánszemélyek autóvásárlásához is jelentős segítséget nyújt, ráadásul az igénylés feltételei is jobbak, mint a személyi kölcsöné.

Saját autó tartós használatra

A lízingeléssel gyakorlatilag egy általunk előre meghatározott időtartamra használatba vesszük az autót. Ez lényegében azt jelenti, hogy a gépkocsi tulajdonosai nem mi, hanem a vételárat kifizető bank lesz. A bank a lízingbeadó, aki helyettünk fizeti ki a vételárat az eladónak. A bank a tulajdonos, mi pedig a banktól vesszük használatba, vagyis lízingeljük a kocsit. Azonban a futamidő alatt bármikor kifizethetjük a teljes tartozást és így azonnal megszerezhetjük az autó tulajdonjogát is.

A lízingek között megkülönböztetjük a zárt és nyíltvégű pénzügyi lízingeket. Ha magáncélra lízingelünk autót, akkor a legtöbb esetben a zártvégű lízing jelent megoldást a finanszírozásra. Ha megfizettük a teljes tartozást akkor a tulajdonunkba kerül az autó. A nyíltvégű lízinget elsősorban cégek, vállalkozások veszik igénybe, mert itt még a személyautó és a motorkerékpár után is visszaigényelhető az ÁFA összege.

Forduljon profikhoz! 

A legjobban akkor járunk, ha profikra bízzuk a lízingelés ügyét. A hivatali ügyintézés, az ajánlatok mérlegelése kellő szakértelmet kíván. Tanácsadó segítségével gyorsan és zökkenőmentesen, a számunkra legkedvezőbb finanszírozási konstrukcióval juthatunk autóhoz.

Tanácsadóval nekünk annyi dolgunk marad, hogy kiválasszuk a 12 évnél nem idősebb autót, beszerezzük a szükséges iratokat, majd az elbírálást követően, az önrész befizetése után részletekben törlesszük a lízingdíjat. A futamidő lejártával zártvégű lízing esetében automatikusan megszerezzük a jármű tulajdonjogát. Nyíltvégű lízing esetében pedig eldönthetjük, hogy ki vásárolhatja meg a járművet a banktól, az előre meghatározott maradványértéken.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!