BMW M3: Hátsókerék vs összkerék ez itt a kérdés

Autók, 2021.11.01

A BMW mindenkire gondolt az új M3 Competition megtervezése során, hiszen az autót kérhetjük hátsókerekes, illetve összkerekes verzióban is. De vajon melyik a gyorsabb, a Carwow videójából ez is kiderül.

BMW M3 Competition
Természetesen mindkét autót ugyanaz a 3.0 literes, soros hathengeres ikerturbós erőforrás hajtja, amely 503 lóerő és 650 Nm nyomaték leadására képes. Az erőátvitelről egy 8 sebességes villámgyors automata váltó gondoskodik.

Talán nem meglepő de a két modell között nincs óriási különbség menetteljesítményben, igaz a hátsókerekes verzióhoz kell egyfajta tudás, hiszen a rajtnál könnyen lemaradhatunk a összekerekes változattal szemben. A BMW M3 Competition xDrive mindössze 11,3 másodperc alatt teljesítette a negyedmérföldes, azaz 402 méteres távot, amely igen meggyőző adat. Nos ettől az eredménytől csak alig maradt le a hátsókerekes verzió, amely mintegy 50 kg-al könnyebb társánál. A hátsókerék meghajtású modellnél ráadásul a veszteség is kevesebb elvileg, arról nem is beszélve, hogy sokkal élvezetesebb lehet vele "táncolni", hiszen mint tudjuk driftre például az egyik legkedveltebb választás még mindig a BMW.

&t=275s

Ön melyik verziót választaná?
 
 
 
Szavazok

(Webrádió)

Címkék

BMW M3 Competition xDrive
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!