Brutálisat gyorsul a Ferrari újdonsága

Autók, 2021.02.05

A Ferrari SF90 Stradale talán a valaha volt leggyorsabb, sorozatban gyártott Ferrari, már ami a gyorsulási képességeit jelenti mindenképp.

Ferrari SF90 Stradale
A vadonatúj szuperautó képességeire a DragTimes csapata is kíváncsi volt, így ki is próbálták egy haver SF90 Stradale-ét Puerto Ricoban.

A PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) újdonság V8-as motorja valami elképesztő teljesítményre képes. Az autó összteljesítménye az elektromos motorokkal együtt 986 lóerő, melynek köszönhetően 2,5 másodperc alatt futja a százas sprintet. A Ferrari üdvöskéje ezt az értéket utcán is tudja, hiszen alig 2,4 másodperc alatt már százon volt, míg a negyed mérföldes távot 9,62 másodperc alatt abszolválta, ami kimagaslóan jó időnek számít. A plug-in hibrid Ferrari újdonsága még, hogy összkerekes, ami órási előnyt jelent gyorsuláskor.

Nagy ellenfele lehet például a McLaren 765LT-nek, amelyről egy Youtuber töltötte fel saját videóját. Egy kis felkészítést követően a 765LT képes volt 2,3 másodperc körüli százas sprintre, míg a negyedmérföldet 9,33 másodperc alatt tudta le. Elképesztő adatok, de talán a Ferrari SF90 Stradale is tudná hozni az iménti adatokat üres tankkal. :)

(Webrádió)

Címkék

Ferrari SF90 Stradale McLaren 765LT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!