Bugatti EB110 SS: Eladó a világ egyik legdrágább szupersportautója

Autók, 2019.03.18

Árat sem adott meg tulajdonosa, hiszen csak rendkívül gazdag gyűjtők engedhetik meg maguknak, hogy szert tegyenek a világ egyik legszebb örökzöld szupersportautójára.

Bugatti EB110 SS A maga korában a világ leggyorsabb utcai sportautója volt a Bugatti EB110, amelynek a limitált SS változata még szédületesebb teljesítményre képes. A recept már 1991-ben is igen egyszerű volt, rajzoltak egy csodaszép formát, majd bele helyeztek egy brutális motort, amelyet négy turbó feltöltővel lélegeztettek.  

Az eredmény nem is maradt el, hiszen a Super Sport (SS) változat közel 610 lóerő leadására volt képes, 650 Nm nyomaték kíséretében. A limitált széria nagyobb injektorokat, átprogramozott vezérlő elektronikát és kipufogó rendszert kapott az "alap" változathoz képest. Sőt, a Bugatti még a súlycsökkentésről is gondoskodott, hiszen az SS mintegy 150 kg-al nyomott kevesebbet a mérlegelésnél, mint a GT, amit karbon elemek felhasználásával értek el. A fix hátsó szárny is brutális, a kapott végeredmény pedig a világ leggyorsabb utcai autójává avanzsálta a Bugatti EB110 SS-t. A quad turbós V12-es erőforrás mindössze 3,26 másodperc alatt repíti a sportautót százra, míg a végsebessége 355 km/h. Az autót csak a legendás McLaren F1 tudta túlszárnyalni a maga idejében, 386 km/h-ás végsebességével.  

A 39040-es sorszámú EB110 az egyik legutolsó példány, amit még a cég csődje előtt készítettek 1995-ben. Jelenlegi olasz tulajdonosa 2003 óta őrzi nagy gondossággal, most azonban megválna tőle.  

Az autó a Girardo&Co oldalon tekinthető meg, ahol még ár sincs feltüntetve, hiszen a mondás szerint, ha meg kell kérdezd, hogy mennyibe kerül, valószínűleg nem engedheted meg magadnak. Van benne valami.

 

(Webrádió)

Címkék

Bugatti EB110 SS

Galériánk

Bugatti EB110 SS Bugatti EB110 SS
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!