Dodge Durango SRT Hellcat egy Lamborghini Aventador ellen?

Autók, 2021.06.19

Őszintén bevallom, hogy eddig nem sokat tudtam arról, hogy a Dodge gyárt egy Durango névre keresztelt hatalmas SUV-ot. Ez azonban megváltozott, tekintve, hogy a Hennessey kezelésbe vette a modellt, ráadásul a legerősebb változatát.

Dodge-Durango-SRT-Hellcat-vs-Lamborghini-Aventador Azt gondolná az ember, hogy egy Lamborghini Aventador szupersportautónak nem sokba tellik porrá alázni egy ilyen hatalmas  monstrumot, ez a megállapítás általában igaz is lenne, csakhogy az SRT Hellcat verzió egyébként sem gyenge, ráadásul olyan ismert tuning cég vette kezelésbe, mint a Hennessey Performance. A Durango legerősebb változatában egy 6.2 literes kompresszoros V8-as erőmű dolgozik, amelyet 1012 lóerősre húzott fel az amerikai tuner. A HPE1000 csomag érinti többek között a kompresszort, a gyertyákat, az injektorokat és természetesen a motorvezérlő elektronikát is. A végeredményt pedig mérőpadon tesztelték.  

A Hennessey mindössze 50 darabot tervez építeni a brutális Durango SRT HPE1000-ből, amelyre két év vagy 24.000 mérföld garanciát is vállal.

Valami egészen elképesztő ez az autó, amely a Lamborghini Urus méltó ellenfele is lehet. Hogy ki nyerte a futamot? Az a videóból kiderül, érdemes kattintani, már csak a hangélményért is.

(Webrádió)

Címkék

Dodge Durango SRT Hellcat Lamborghini Aventador HPE1000 Hennessey Performance
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!