Elektromos crossoverek háborúja

Autók, 2022.08.21

Vajon a KIA EV6, a Vw ID. 4 GTX vagy a Ford Mustang Mach-E a gyorsabb?

KIA-EV6 vs Vw-ID.4-GTX vs Ford-Mustang-Mach-E A közepes méretű elektromos crossoverek piaca szárnyal, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy szinte valamennyi nevesebb gyártó kínál modelleket a szegmensben.

A CarWow csapata ezúttal sem tétlenkedett, hanem a tőlük megszokott módon kiderítették, hogy vajon melyik a leggyorsabb elektromos crossover a kategóriájában. Mat Watson a Vw ID.4 GTX volánja mögött tette próbára magát. A Vw ID.4 legerősebb változata rendkívül jól felszerelt, míg ellenfelei kevésbé, hiszen az EV6 csúcsmodellje például sokkal erősebb. Na de lássuk mire elegendő a legendás GTI modellek előtt tisztelgő GTX verzió.  

Akár csak ellenfeleit, a Vw ID.4 GTX-et is két elektromos motor mozgatja, amely nem kevesebb mint 300 lóerót teljesít. A KIA EV6 325 lóerős, míg a legnagyobb teljesítménnyel a trióból a Ford Mustang Mach-E bír, a maga 350 lóerejével. Mind a három autó összkerékhajtással rendelkezik, így ebben sincs különbség.  

Ön melyik elektromos crossovert fogadná el?
 
 
 
 
Szavazok

Van viszont különbség a nyomaték tekintetében, méghozzá nem is kicsi, hiszen míg a Vw üdvöskéje "csak" 470 Nm nyomatékot termel, addig a Ford 580 Nm-t, míg a KIA a legerősebb a maga 605 Nm nyomatékával.  

A végeredmény a fenti adatok függvényében talán borítékolható, főleg annak tükrében, hogy a Vw nehezebb is versenytársainál. Persze a vásárlók jelentős részét nem igazán érdeklik a gyorsulási adatok, hiszen az ID.4 így is éppen elég gyors, igaz talán nem az EV6-hoz képest, amely egyébként 2022-ben az Év Autója választást is megnyerte.

Nézze meg Ön is, hogy hogyan teljesített a 3 crossover.


(Webrádió)

Címkék

Carwow KIA EV6 Volkswagen ID.4 GTX Ford Mustang Mach-E
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!