Elképesztő autócsodák az Automobil és Tuning Show-n (Frissítve)

Autók, 2022.05.29

Soha nem látott felhozatallal készültek a szervezők a 16. Automobil és Tuning Show-ra.

AMTS 2022 Acura NSX
Tavaly előtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt, 2021-ben csak védettségi igazolvánnyal lehetett látogatni a rendezvényt, idén azonban ismét minden a régi kerékvágásban, azaz korlátozások nélkül látogatható Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb autós rendezvénye. Az AMTS 2022 május 27-29. között várja a tuning, veterán és jövőbe mutató autók szerelmeseit. A programoknak idén is a már teljesen felújított Hungexpo ad helyet, nem kevesebb mint 120.000 négyzetméteren. Az egész kiállítást bejárni sem egyszerű feladat, nemhogy kiemelni belőle néhány különlegességet, mégis megpróbálkozom röviden vázolni a helyzetet a több száz csodaszép és nem egy esetben egyedi, általam megcsodált autó összegzésével. Európa számos országából érkeztek autócsodák, ugyanakkor az egyik legnagyobb sikert a TofuGarage standján elhelyezett Acura vagy ha úgy jobban tetszik Honda NSX aratta. Az ikonikus sportautót nem eltúlozva, egyedi formáját megtartva építette meg a sztárcsapat.

A show egyik legnagyobb durranása minden bizonnyal az az 1968-as Dodge Charger RTR, amely egyenesen Svédországból érkezett Budapestre. A mestermű a Powered By Johan műhelyének keze munkáját dícséri. Sose gondoltam volna, hogy ekkora króm alufelni egy Charger alá tud férni, valami elképesztő látvány az autó. A Dodge mintegy 5 év alatt készült el és több mint 15.000 munkaórát fektettek bele a megépítésébe. Az autórajongóknak talán mondanom sem kell, hogy ez az az autó, amelyhez Jay Leno, aki maga is komoly autógyűjteménnyel rendelkezik, valamint Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is személyesen gratulált. A szervezők vendégszeretetét élvezi már évek óta az autóépítő legenda John D'Agostino is, míg a kinti programokért többek között Ámon Olivér felelős, a Markom Racing tagjaként örvendezteti meg az AMTS közönségét néhány drift show-al. Sőt a bátrabbak a SRminator driftbuszt is kipróbálhatják, amelyet egy SR20DET szív dobogtat meglehetős vehemenciával, csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Évek óta Off-Road Show is színesíti az eseményt, míg az elektromos autók szerelmesei sem maradnak látványosság nélkül, Porsche Taycan-t és egy Volkswagen ID. R versenyautót is láthatnak az érdeklődők idén. A tisztán elektromos üzemű erőgép mindössze 2,25 mp alatt katultál százas tempóra. Egy szó mint száz, a több mint ezer autót felvonultató kiállítás óriási élményt jelenthet azoknak, akik szeretik a benzingőz illatát és odáig vannak a szépen megépített négykerekűekért. A kilátogató számos Porsche 911, valamint Nissan GT-R-t is testközelből csodálhat meg, ugyankkor az Aston Martin mellett a Lotus is tiszteletét teszi a kiállításon, így például a szuperkönnyű Exige is megtekinthető a brit gyártó standján. A veterán autók idén is külön pavilonban kaptak helyet, így aki szereti a matuzsálemeket, az sem marad program nélkül. Aki nem volt a nyitónapon, mindenképpen látogasson ki a rendezvényre a hétvégén, mert érdemes, ráadásul egy Mazda MX-5 is megnyerhető a belépő jeggyel. A formanyomtatványt online az mx5.amts.hu oldalon lehet kitölteni, egészen 2022. május 29. 12.00 óráig. A rendezvényre megváltott minden egyes felnőtt, VIP, vagy családi belépőjeggyel lehet regisztrálni és megnyerni az AMTS nyereményautóját, a Mazda MX-5 roadstert.
(Webrádió)

Címkék

AMTS 2022 AMTS Hostess Dodge Charger RTR Acura NSX Mazda MX-5 nyereményautó AMTS nyereményautó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!