Elképesztő az 1200 lóerős Toyota MR2

Autók, 2021.01.10

Brutális szuperautót épített egy amerikai srác egy kis Toyota MR2-ből.

Toyota MR2 Honda K20 turbo Ha azt gondolnánk, hogy simán lehagynánk ezt a kis középmotoros csodát, gondoljuk újra, hiszen ebbe a Toyota MR2-be, még a legtöbb szupersportautó bicskája is beletörne. A legszebb az egészben, hogy a távolkeleti erőgép nem került több millió dollárba, noha számos szupersportató teljesítményét képes túlszárnyalni.

Természetesen az autó közel sem gyári, hiszen alaposan átszabták, amely leginkább a motorteret érintette. A mutatós optikai és a slick gumik pedig csak feltették az i-re azt a bizonyos pontot. Utóbbira nagy szüksége is van a kis rizsrakétának, hiszen az autó motorja bődületes teljesítmény leadására képes. A Type-R Hondákból ismert K20-as motor alap esetben 2.0 literes szívó, csakhogy ebben az esetben egy hatalmas turbót is kapott. A Honda K20 négyhengeres már gyárilag is bivalyerős, így jó alapot szolgáltatott ehhez az őrült projekthez.  

Az MR2 maximális teljesítménye egyelőre 1200 lóerő, amely 2,8 másodperc körül százas sprintre és 280 km/h-ás végsebességre elegendő. Durva adatok, de a negyedmérföldes futama is az, amelyet 9 másodperc alatt abszolvál ideális körülmények között. Elképesztő egy kis méregzsák, nézze meg Ön is a videókat, érdemes.  


(Webrádió)

Címkék

Toyota MR2 Honda K20
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!