Elképesztő tempót diktál a KIA EV6 GT a Nürburgringen

Autók, 2023.01.14

Az év autója nem csak külsejével hódít, hiszen a KIA EV6 sportautókat megszégyenítő gyorsulásra képes és ahogyan a mellékelt videó is mutatja, még a versenypályán is megállja a helyét, annak ellenére, hogy egyáltalán nem oda tervezték.

KIA EV6 GT Azt már 2021-ben tudni lehetett, hogy a KIA nem tréfál az EV6 bevezetésével, hiszen az év elején olyan videó jelent meg a legnagyobb videómegosztó portálon, amelyik az EV6 GT erejét hivatott demonstrálni. A tisztán elektromos crossover már akkor brutális gyorsulást mutatott be a különböző, neves sportautók ellen, amelyek nem igazán tudták megszorongatni.

A KIA EV6 nem véletlen lett az "Év Autója" díj nyertese 2022-ben, hiszen amellett, hogy a formaterve is formabontó, elképesztő teljesítményre képes, nem is beszélve a GT változatról és mindezt egy kompakt crossovertől.  

A mellékelt videón jól látszik, ahogy az egyterű KIA Porschékat, M-es BMW-ket, valamint AMG Mercedeseket előzget szinte játszi könnyedséggel. Az autó a kanyarokban is jól teljesít, de ami ennél is fantasztikusabb, az a gyorsulása, amit a versenypályán bemutat.  

A KIA díjnyertes crossoverének legerősebb változata 584 lóerőt képes az aszfaltra szabadítani 739 Nm nyomaték kíséretében, ennek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen jól teljesít a versenypályán is.  

Álló helyzetből százas tempóra mindössze 3,6 másodperc telik el, míg az EV6 GT végsebessége a gyáriak adatai szerint 261 km/h, igaz a videóban szereplő autónak "csak" 245 km/h-ra sikerül felgyorsulnia, ami a viszonylag rövid egyenes szakasszal indokolható. 

Önnek tetszik a KIA formabontó crossovere?
 
 
 
Szavazok

Sajnos a látványos videóból az nem derül ki, hogy hogyan alakul az elektromos KIA akkumulátorainak töltöttsége, ahogyan az sem, hogy pontosan milyen köridőt futott a crossover.  

A KIA EV6 GT-től a drift sem idegen, ami meglehetősen ritka ebben a szegmensben. Nézze meg Ön is a látványos videót, mindenképpen érdemes.   

(Webrádió)

Címkék

KIA EV6 Nürburgring
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!