Elütötte a tulajdonost a Dodge Charger tolvaj

Autók, 2023.07.26

Egyre aggasztóbb méreteket ölt a Dodge-lopások száma az Amerikai Egyesült Államokban. Az autótolvajok általában az izomautó jól felszerelt modelljeire vadásznak.

Rendőrség-USA Az USA-ban rendkívül népszerűek a Dodge Charger és Challenger modelljei, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy előszeretettel lopják el ezen autókat a tolvajok, akik főleg a jól felszerelt, big block-os modelleket részesítik előnyben. Az autókat az eltulajdonítás után szétszerelik és alkatrészenként értékesítik, hiszen sokan érdeklődnek irántuk. A Dodge népszerű izomautóját elsősorban kereskedésekből, felhajtókról vagy egyszerűen az utcáról lopják el.  

A mostani cikkünk apropóját szintén egy pofátlan lopás szolgáltatja, hiszen a Dodge Charger Scat Pack-et egy autós találkozó helyszínéről vitték el.  

Alkalom szüli a tolvajt szokták mondani és ez a mostani esetre is igaz, hiszen a nő járó motorral hagyta magára az autóját, igaz a közelben volt. A tolvaj meglátta a lehetőséget, bepattant, majd nyomott egy kövéret, melynek során egy KIA K5-nek is nekiütközött, de ami sokkal durvább, hogy az autójába kapaszkodó tulajdonost is lerázta magáról.  

A Dodge Charger Scat Pack egyébként egy spciális modell, amely Magyarországon olyan 32 millió forinttól kapható, 6,4 literes HEMI V8-as van a motorházteteje alatt és 4,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százas tempóra. Az autó motorja egyébként 485 lóerőt és 644 Nm nyomatékot présel ki magából.  

Az esetről egy a találkozón bámészkodó nézelődő készített felvételt, amely nagyon gyorsan népszerűvé vált az interneten. A videó tanulsága szerint senki sem próbálta meg megállítani az autót a tulajdonosa kivételével, nem is lett volna értelme, látva a tolvaj elszántságát. Reméljük meglesz a sportautó, bár az esetből az a tanulság vonható le, hogy nem hagyjuk a kulcsot a kocsiban és főleg nem járó motorral. Szerencsére úgy tűnik, hogy a Charger női tulajdonosának a sokkon kívül nem esett baja.


(Webrádió)

Címkék

Dodge Charger Scat Pack
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!