Erő és luxus: 2300 lóerős Koenigsegg Gemera

Autók, 2023.08.26

Annak akinek esetleg nem lenne elég a Koenigsegg Gemera alap változatának brutális 1700 lóereje van egy jó hírünk, létezik az autóból 2300 lóerős változat is, amelyet maga Christian Von Koenigsegg mutatott be Mr JWW Youtubernek.

Koenigsegg Gemera
A Christian Von Koenigsegg által megálmodott márka eddig is híres volt exkluzív sportautóiról, amelyet csak kis darabszámban gyártott le a svéd gyártó. Nincs ez másként a Gemera esetében sem, amely valami elképesztően elegáns, ráadásul a videóban bemutatott példány 5.0 literes V8-as motort kapott, amely természetesen kiegészül a mostani trendeknek megfelelően elektromos hajtással is. A végeredmény valami egészen elképesztő, 2300 lóerő és ráadásul az autóban 4 ember számára is van hely, sőt még a csomagoknak is. 

A Koenigsegg júliusban mutatta be a vadonatúj Gemerát, amelyet a premiert követően nem sokkal már a Monterey Car Week-en csodálhattak meg a szerencsések. A szerencsés kevesek közé tartozik a Youtuber Mr JWW, akinek nem más, mint a tulajdonos beszélt új hyperautójáról. 

A Gemerát eredetileg egy 2.0 literes ikerturbós 3 hengeres motorral szerelik, amelyet 3 bivalyerős villanymotor egészít ki és amely összességében 1700 lóerőt teljesít. Mintegy évvel ezelőtt a Koenigsegg egyik mérnöke eljátszott a gondolattal, hogy a kompakt 3 hengerest egy V8-as erőforrásra cserélje. Az elgondolásból valóság lett, hiszen egy 5.0 literes ikerturbós V8-ast préseltek a háromhengeres helyére. 

Az 5.0 literes motort "cipőkanállal" illesztették be, olyannyira, hogy a Koenigsegg-nek át kellett dolgoznia a 9 fokozatú Light Speed sebességváltót is, amely ennél a tipusnál szinte "körbe öleli" a motort és a hangzatos Light Speed Tourbillon Transmission nevet kapta.


Az átalakítások sora itt azonban nem ért véget, hiszen Dark Matter néven különleges villanymotor született, amely 800 lóerőt és 1250 Nm nyomatékot termel, a súlya ráadásul mindössze 38 kilogramm. Talán nem meglepő, hogy ezzel a kombinációval a Koenigsegg Gemera összességében 2300 lóerőt és 2750 Nm nyomatékot tud, amely jelenleg a világ legerősebb szériában gyártott autójává teszi. 

Amennyiben a hihetetlen teljesítmény nem lenne elég, a Gemera ráadásul nem kettő, hanem négy személy részére kínál a kategóriához képest viszonylag bőséges helykínálatot. Ráadásul a Gemera csomagtartója sem csak egy golftáska szállítására szolgál, hiszen négy kézipoggyász méretű bőröndöt is el tud nyelni a csomagtere, amely a hypercar kategóriában valljuk be, egyáltalán nem megszokott. 

Az egész autót elképesztően gyönyörű design és luxus lengi körbe, de ez megszokott a Koenigseggnél. 
(Webrádió)

Címkék

Koenigsegg Gemera Christian Von Koenigsegg MR JWW
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!